Prašome atsakingai naudoti pirotechniką
Visagine 16 03 2022 556 peržiūros

Prašome atsakingai naudoti pirotechniką

Fejerverkai gali būti vienas įspūdingiausių šventės akcentų, tačiau dėl žalos gyvūnams ir gyventojų ramybės trikdymo prašome juos naudoti atsargiai ir atsakingai!

Neretai naudojama pirotechnika gali sudrumsti ramybę ar išgąsdinti. Visagino mieste ėmė dažnėti atvejų, kai gyventojai ar miesto svečiai, nepaisydami galiojančios pirotechnikos naudojimo tvarkos, neatsižvelgdami į paros laiką ir nepagalvodami apie netoliese gyvenančius jautresnius arba prastos sveikatos pagyvenusius žmones, linksminasi naudodami pirotechniką.

Primename, kad Lietuvos Respublikos civilinių pirotechnikos priemonių įsigijimo, naudojimo tvarkos įstatymas draudžia naudoti civilines pirotechnikos priemones, jei tai trikdo viešąją rimtį. Naudoti civilines pirotechnikos priemones draudžiama nuo 22.00 val. iki 8.00 val. (išskyrus švenčių dienas, taip pat per masinių pramogų renginius, kuriuos rengti savivaldybės taryba yra išdavusi leidimą), kitu teisės aktuose nustatytu ar savivaldybės tarybos nustatytu laiku. Jei petardos ar kitos pirotechnikos priemonės yra sprogdinamos po 22 valandos, kai įsigalioja rimties laikas, gali būti taikoma bauda už viešosios rimties trikdymą.

Kai trikdoma viešoji rimtis, gyventojai gali kreiptis į policiją bendruoju pagalbos telefono numeriu 112.

Vertinkime vieni kitų ramybę ir elkimės atsakingai.

Visagino savivaldybės administracijos informacija

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта