Prasidėjus pajamų deklaravimui „Sodra“ ir VMI suvienijo jėgas
Lietuva ir Baltijos šalys 21 03 2019 843 peržiūros

Prasidėjus pajamų deklaravimui „Sodra“ ir VMI suvienijo jėgas

Prasidėjus gyventojų pajamų deklaravimui, „Sodra“ vienija jėgas su Valstybine mokesčių inspekcija (VMI), kad gyventojai greičiau ir patogiau gautų aktualią informaciją ir konsultacijas. VMI specialistai gyventojams konsultacijas teiks ir „Sodros“ skyriuose, o „Sodros“ specialistai - VMI.

„Tokį bendradarbiavimą, skirtą mūsų klientams, pradėjome pernai. Jeigu žmogui reikia ir „Sodros“, ir VMI konsultacijos, jis jos gali sulaukti iš karto, mat abiejų institucijų specialistai dirba vienoje vietoje. Praėjusiais metais net 25 tūkst. gyventojų konsultavosi mokesčių klausimais atvykę į „Sodros“ skyrius, o „Sodros“ konsultantai sulaukė 17 tūkst. klientų VMI patalpose“, - pranešime spaudai cituojamas „Sodros“ Klientų aptarnavimo valdymo skyriaus vedėjas Evaldas Mikutis. 

Komentuodama situaciją VMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Stasė Aliukonytė-Šnirienė sakė suprantanti gyventojų norą gauti visus atsakymus į klausimus vienoje vietoje, tad tokio pobūdžio mainai - organiškas sprendimas.

Su „Sodros“ specialistais gyventojai gali pasikonsultuoti VMI patalpose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje. 

Tuo metu išankstinės registracijos galimybė sudaryta „Sodros“ priimamuosiuose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Alytuje, Marijampolėje, Jonavoje, Utenoje, Tauragėje, Plungėje, Mažeikiuose, o nuo balandžio 1-osios - ir Visagine. 

ELTA primena, kad nuo trečiadienio gyventojai gali deklaruoti pajamas. Kaip anksčiau pranešė VMI, šiemet paruošta daugiau kaip 1,9 mln. preliminariųjų pajamų deklaracijų, 1,4 mln. gyventojų jas galės pateikti vos keliais mygtukų paspaudimais. Skelbiama, kad greičiausiai tai galima padaryti e. būdu - pasinaudojant e.VMI arba Elektroninėje deklaravimo sistemoje (EDS).

ELTA

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта