Prasidės „Auk su Google“ projektas: rugsėjį bus galima registruotis mokymams
IT naujenos 27 08 2020 1005 peržiūros

Prasidės „Auk su Google“ projektas: rugsėjį bus galima registruotis mokymams

Ketvirtadienį Ekonomikos ir inovacijų ministerijoje pristatytas Lietuvoje pradedamas įgyvendinti tarptautinis projektas „Auk su Google“, kurio metu gyventojai bus apmokami naudotis skaitmeninėmis technologijomis. Ekonomikos ir inovacijų ministras Rimantas Sinkevičius sako, kad verslui, persikėlusiam į skaitmeninį erdvę, pandemijos metu iškilo kompetencijos trūkumo problemų.

„Viena didžiausių kliūčių – kompetencijos problema įvaldyti elektroninius instrumentus, kad būtų pasiekti tam tikri tikslai versle ieškant tam tikrų rinkų, o pirkėjui, gyventojui ieškant parduotuvių ir sugebėjimo nusipirkti reikiamas paslaugas ar prekes“, – projekto „Auk su Google“ pristatyme sakė ministras.

Anot jo, pandemija leido kitomis akimis pasižiūrėti į verslo skaitmenizaciją.

„COVID-19 paveikė įvairias ekonominės veiklos sritis ir gana skaudžiai. Ekonomika visose šalyse patyrė nuosmukį, taip pat ir Lietuvoje. Džiaugiuosi tik tiek, kad atsigavimo laikotarpis, kuris vyksta, rodo tam tikrą spartą. Lietuvoje atsigavimas vyksta sparčiausiu tempu iš ES valstybių. Džiaugiuosi, kad kritimas buvo mažesnis nei prognozuota.

Bloga žinia dėl pandemijos sudarė galimybes pagalvoti šiek tiek globaliau apie ekonomikos ateitį, struktūrą, skaitmenizaciją, inovacijas ir kitus reikšmingus dalykus. Mūsų išėjimo iš krizės sparta priklausė ne tik nuo žmonių, verslo elgesio, finansinių paskatų, bet ir nuo mūsų prisitaikymo vykdyti veiklą pasinaudojant skaitmeninėmis technologijomis“, – teigė R. Sinkevičius.

„Šiandien turbūt sunku rasti šeimą, kuri nebūtų pasinaudojusi elektroninės prekybos priemonėmis“, – pridūrė R. Sinkevičius.

Projektas „Auk su Google“, per kurį planuojama apmokyti 10 tūkst. gyventojų naudotis elektroninėmis ryšio priemonėmis, planuojama, tęsis ir kitais metais.

„Tai mokymai, 10 tūkst. piliečių ruošiamasi apmokyti naudotis įvairiomis elektroninėmis ryšio priemonėmis. Tai konsultacijos verslui, reikalingų instrumentų suteikimas mokymo laikotarpiu“, – teigė R. Sinkevičius.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

„Versli Lietuva“ vadovė Daiva Kleponė sako, kad mokymams registruotis bus galima rugsėjį.

„Rugsėjį jau svetainė veiks ir ten bus galima užsiregistruoti įvairiems produktams, tai bus ir konsultacijos ir mokymai, ir didesnėms grupėms, ir mažesnėms, nemokamai suteikiami „Google“ įrankiai“, – teigė D. Kleponė.

Anot „Google Lithuania“ vadovo Vytauto Kubiliaus, tai pirmoji pirmoji pandemija, įvykusi skaitmenizuotame pasaulyje.

„Suklestėjo elektroninė komercija. Nuo pat sausio matome, kad globaliai pasaulyje „Google“ paieškų skaičius, susijęs su elektroninėmis parduotuvėmis ar prekių ir paslaugų pristatymu į namus, išaugo du kartus. Ta pati tendencija pastebima ir Lietuvoje“, – teigė „Google Lithuania“ vadovas.

„Reikia pripažinti, kad dar nežinome, kokios bus ilgalaikės pasekmės šios globalios krizės. Tačiau akivaizdu, kad tai pirmoji pandemija, įvykusi jau kitokiame pasaulyje – skaitmenizuotame“, – sakė V. Kubilius.

Anot ministerijos, ši iniciatyva sudarys galimybę esamiems ir būsimiems verslininkams nemokamai pasinaudoti „Google“ siūlomais įvairiais mokymais bei konsultacijomis ir įgyti naujų skaitmeninių įgūdžių, taip pat kuo labiau išnaudoti skaitmeninimo teikiamas galimybes kuriant ir plečiant savo verslą.


ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта