Premjeras: iš SGD terminalo laimės kiekvienas dujų vartotojas
Energetika 23 10 2012 629 peržiūros

Premjeras: iš SGD terminalo laimės kiekvienas dujų vartotojas

Ministras Pirmininkas A. Kubilius teigia, kad jau pirmaisiais Suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo darbo metais dujos vartotojams pigs 8–10 procentų.:::Pasak premjero, svarstant SGD statybos ir finansavimo klausimus, visuomenei svarbu žinoti visą informaciją, ypač prieš rinkimus pastebint bandymus manipuliuoti nepilna informacija ir gąsdinti žmones nepasakant visos tiesos.

„Nėra visai sąžininga vien sakyti, kad dujos terminalo statybos laikotarpiu brangs 3,7 cento ir nutylėti, kad tai daroma tam, kad pastačius terminalą, dujos pigtų bent 20 centų – su tokiu kainų skirtumu SGD terminalo statyba Lietuvos vartotojui atsipirktų per pirmus terminalo darbo metus“, – kalbėjo A. Kubilius.

Dujų kaina buitiniams vartotojams šiuo metu yra 2,79 Lt/m3. Dėl terminalo kaštų įskaičiavimo į dujų tarifą dujos buitiniams vartotojams nuo 2013 m. terminalo statybos laikotarpiui brangs 3,7 cento arba 1,3 procento.

Planuojama, kad pastačius terminalą dujų importo kaina mažės bent 20 centų arba apie 15 procentų. Galimybę piginti dujas sudarys pasaulio dujų rinkoje susidariusi situacija, kai suskystintos dujos yra kur kas pigesnės – jų importo kaina dabar yra apytikriai 1,20 Lt/m3.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

Tuo metu už dujotiekiu tiekiamas „Gazprom“ dujas Lietuva dabar moka 1,39 Lt/m3. Dujų importo kaina sudaro daugiau negu pusę buitinių vartotojų mokamos kainos, vadinasi kaina buitiniams vartotojams realiai gali mažėti apie 8-10 procentus.

lrv.lt

Kovo 29-oji – Lietuvos įstojimo į NATO diena
Kovo 29-oji – Lietuvos įstojimo į NATO diena

Ši sukaktis yra puiki proga atsigręžti ir įvertinti, kokį kelią nuėjo mūsų valstybė ir visuomenė per šiuos metus.

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта