Premjeras: Lenkija siūlys Lietuvai ir Latvijai riboti prekių srautą iš Baltarusijos
Lietuva ir Baltijos šalys 25 03 2021 889 peržiūros

Premjeras: Lenkija siūlys Lietuvai ir Latvijai riboti prekių srautą iš Baltarusijos

Lenkijos vyriausybė ketina siūlyti Lietuvai ir Latvijai įvesti bendrus prekių srauto iš Baltarusijos apribojimus dėl situacijos, susijusios su Baltarusijos lenkų sąjungos (BLS) vadovės Andżelikos Borys suėmimu.

Tai ketvirtadienį per spaudos konferenciją pareiškė Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis.

„Per ES viršūnių susitikimą neabejotinai iškelsiu Minsko režimo kovos su lenkais klausimą. Aš pasiūlysiu Lietuvai ir Latvijai įvesti prekių srauto iš Baltarusijos apribojimus, kad šios šalies valdžia pajustų ir ekonominius šios kovos padarinius“, - sakė premjeras. „Mes atsakome ne tik diplomatiniais žingsniais, bet ir konkrečiomis ekonominėmis priemonėmis“, - pabrėžė jis.

„Visiškai neleistina, kad Baltarusijoje gyvenantys lenkai tampa prezidento Aliaksandro Lukašenkos režimo įkaitais“, - pareiškė M. Morawieckis.

Kaip jau buvo pranešta, BLS vadovė A. Borys trečiadienį buvo nuteista kalėti 15 parų. Antradienį milicija sulaikė aktyvistę jos namuose Gardine „už masinių renginių organizavimo taisyklių pažeidimą“.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

„A. Borys buvo sulaikyta už Kaziuko mugės organizavimą“, - pareiškė portalo „Znadniemna.pl“ redaktorius Andrzejus Pisalnikas. Šią tradicinę mugę BLS rengia kasmet. Šįmet ji vyko kovo 7 d. Lenkijos konsulato Gardine kieme.

Gautomis žiniomis, A. Borys teismas buvo surengtas Gardino milicijos areštinėje. Kaltinimo liudytojai jos byloje buvo Baltarusijos milicininkai. Teisėjas Ruslanas Gurinas pripažino BLS pirmininkę kalta dėl nelegalaus susirinkimo organizavimo.

Ketvirtadienį buvo pranešta apie kito BLS aktyvisto, žurnalisto Andrzejaus Poczobuto sulaikymą ir kratą organizacijos patalpose.


ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта