Prezidentė apie Astravo AE: mėginimas prekiauti žmonių saugumu yra nepateisinamas
Lietuva ir Baltijos šalys 01 03 2019 829 peržiūros

Prezidentė apie Astravo AE: mėginimas prekiauti žmonių saugumu yra nepateisinamas

Šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad Lietuvos tikslas yra uždaryta Astravo atominė elektrinė (AE), o mėginimas prekiauti žmonių saugumu, kaip įvardija prezidentė, yra nepateisinamas.

„Astravo AE ant nesaugios aikštelės nebus saugi ir visiškai aišku, kad Lietuvos tikslas - ją uždaryti. Ir visos kalbos, ir mėginimas prekiauti Lietuvos žmonių saugumu yra nepateisinamas šiandien ir niekada nebus pateisintas“, - sako D. Grybauskaitė. 

Kaip ketvirtadienį paskelbė portalas 15min.lt, ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sako žadantis Baltarusijai siūlyti racionalų pasiūlymą dėl Astravo AE. Pasiūlymo detalių premjeras plačiau nekomentuoja, tačiau sako, kad nesiūlys Baltarusijai jos uždaryti.

ELTA primena, kad vasario pradžioje Ženevoje patvirtintos Jungtinių Tautų Poveikio aplinkai įvertinimo tarpvalstybiniame kontekste (Espo) išvados dėl Astravo AE.

Konvencijos šalys patvirtino, kad Baltarusija, statydama Astravo AE, netinkamai parengė poveikio aplinkai vertinimo dokumentaciją, netinkamai įvertino aikštelių alternatyvas, netinkamai konsultavosi su poveikį patirsiančiomis šalimis ir netinkamai priėmė galutinį sprendimą dėl elektrinės statymo, nepagrįsdama aikštelės pasirinkimo.

Aplinkos ministro pareigas laikinai einantis energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas teigia, kad šis po daugelio metų nagrinėjimo priimtas galutinis sprendimas yra svarbus Lietuvai.

ELTA

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта