Prezidentės patarėjas: G. Nausėdai gali tekti atsitraukti nuo kai kurių pažadų
Lietuva ir Baltijos šalys 28 05 2019 812 peržiūros

Prezidentės patarėjas: G. Nausėdai gali tekti atsitraukti nuo kai kurių pažadų

Prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėjas Mindaugas Lingė pripažįsta, išrinktajam prezidentui Gitanui Nausėdai tesėti duotus pažadus, kurti gerovės valstybę Lietuvoje be sutarimo su pačiomis politinėmis jėgomis nepavyks.

„Girdime, kad yra sukeltų nemažai lūkesčių socialinės politikos srityje, kalbama apie gerovės valstybės idėjas... Prezidento instrumentai šioje vietoje vieni be kažkokių kitų politinių grupių būtų sunkiai pasiekiami. Turbūt neįmanoma būtų pasiekti tikslų, jei nebūtų bendro matymo su Vyriausybe ir Seimu ten, kur yra ir pinigai, kur skirstomas biudžetas – tad tai įmanoma tik glaudaus dialogo pagalba. Būtina ieškoti sąlyčio taškų, kad požiūris sutaptų", - „Žinių radijui“ sakė M. Lingė.

D. Grybauskaitės patarėjas, kalbėdamas apie kompleksišką ir sudėtingą politinę realybę, neatmetė galimybės, kad G. Nausėdai gali tekti ir atsisakyti kai kurių duotų pažadų.

„Be abejonės, politika toks dalykas, kad teks ir kažko atsisakyti, gali kažkas ir nepavykti iš užsibrėžtų tikslų", - apibendrino jis.

Išrinktojo prezidento G. Nausėdos vienu pagrindinių prezidentinės kampanijos akcentų buvo siekis kurti gerovės valstybę Lietuvoje.


ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта