Prezidentūra apie derybas dėl elektros kainų: sprendimų priėmimo grandinėje dabar yra laikas ministeriniams sprendimams
Lietuva ir Baltijos šalys 20 09 2022 404 peržiūros

Prezidentūra apie derybas dėl elektros kainų: sprendimų priėmimo grandinėje dabar yra laikas ministeriniams sprendimams

Prezidento vyriausioji patarėja Asta Skaisgirytė teigia, kad dabartiniame sprendimų priėmimo etape ministerijos turi daryti sprendimus, Lietuvai siekiant įtikinti partnerius Europos Sąjungoje įvesti dujų kainų lubas.

„Sprendimų priėmimo grandinėje dabar yra laikas ministeriniams sprendimams. Priklausomai nuo to, kokį rezultatą atneš ministerijos, tada jau įsijungia prezidentas ir Europos vadovų lygio sprendimas. Tiesiog laike mes turime tokį, o ne kitokį išsidėstymą. Tai nereiškia, kad kažkas bėga nuo atsakomybės. Manome, kad tai yra tokia problema, kurią turime spręsti visi kartu“, – „Žinių radijui“ antradienį sakė A. Skaisgirytė.

„Visi klausimai yra Lietuvos valdžios atsakomybė ir, turbūt, Lietuvos piliečiui mažai rūpi kokia ministerija ar kuri valdžios institucija yra atsakinga. Jiems rūpi, kad klausimas būtų išspręstas. Turbūt niekam nepatinka tas kamuoliuko mėtymas iš vienos pusės į kitą“, – pridūrė patarėja.

Siekdama mažesnių elektros kainų vartotojams, Lietuva pasisako už tai, kad ES lygiu būtų įvestos dujų kainų lubos. Tuo tarpu Europos Komisijos pateiktas pasiūlymas, perskirstyti pigiai elektrą gaminančių – vėjo, saulės, atliekų, branduolinės ar vandens energijos – įmonių viršpelnius, Lietuvos politikų vertinamas kaip nepriimtinas.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Lietuvos Užsienio reikalų ministerija Delfi tvirtino, kad siekiant Lietuvai tinkamo sprendimo, turi įsitraukti ir Prezidentūra. Jos teigimu, šį klausimą reikia kelti ir sprendimų siekti artėjančioje Europos Vadovų Taryboje. Šiame formate Lietuvą atstovauja prezidentas Gitanas Nausėda.


ELTA

Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo
Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo

Visagino savivaldybės administracijos teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus informacija

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта