Prezidentūra iš Vyriausybės tikisi tinkamai išnaudoto vasaros laiko dėl COVID-19
Lietuva ir Baltijos šalys 21 06 2021 462 peržiūros

Prezidentūra iš Vyriausybės tikisi tinkamai išnaudoto vasaros laiko dėl COVID-19

Šalies vadovas Gitanas Nausėda tikisi, kad Sveikatos apsaugos ministerija ir Vyriausybė tinkamai išnaudos vasaros laikotarpį ruošiantis koronavirusą pasitikti rudenį, sako prezidento vyriausias patarėjas Simonas Krėpšta.

„Prezidentas tikisi, kad Sveikatos apsaugos ministerija, Vyriausybė iš tiesų šį atostogų laikotarpį, kuris prasidėjo žmonėms, išnaudos labai produktyviai, nes dabar yra kritinis laikotarpis pasiruošti rudeniui“, - pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė patarėjas.

Jo teigimu, šiuo metu, ko gero, didžiausius iššūkius kelia esami skiepijimo tempai. S. Krėpšta pažymi, kad liepą Lietuvą pasieks didžiuliai skiepų kiekiai, tačiau ar pavyks juos panaudoti ir taip pasiekti 70 proc. vakcinuotų šalies gyventojų lygį – nėra aišku. Todėl, pasak jo, kol kas galima sakyti, kad realizuota tik pirmoji prezidento kelto siekinio, paskiepyti 70 proc. šalies gyventojų iki vidurvasario, dalis.

„Pirmoji tikslo dalis bus įgyvendinta, Lietuva bus aprūpinta pakankamu kiekiu vakcinų, tam, kad būtų pasiektas visuotinis imunitetas. Liepos viduryje tikrai turėsime daugiau nei 3 mln. vakcinų ir tai yra pakankamas kiekis, kad galėtume paskiepyti 70 proc. suaugusių asmenų“, – sakė patarėjas, pridurdamas, kad neaišku, ar pavyks pritraukti dar nepasiskiepijusius gyventojus vakcinuotis.

„Antroji tikslo dalis kelia daugiausiai iššūkių. Apie ją prezidentas kalbėjo nuo sausio–vasario mėnesio. Vakcinų prieinamumas yra labai svarbu, tačiau ne ką mažiau svarbu yra skiepijimo procesas ir komunikavimo kampanija, prikviečiant žmones pasiskiepyti. Antroji tikslo dalis yra kritinė ir turime dar mėnesį laiko, kad galėtume įgyvendinti šį iššūkį, perlaužti lėtėjančius vakcinavimo tempus“, – sakė S. Krėpšta.

Jau šios savaitės pradžioje Lietuvoje bus 400 tūkst. skiepų dozių

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Jo teigimu, jau šį vakarą Lietuva po ją pasiekusios skiepų siuntos turės daugiau nei 400 tūkst. nepanaudotų vakcinų dozių. Tad, akcentavo patarėjas, būtina dėti visas pastangas, kad dėl skiepų vis dar abejojantys piliečiai būtų įtikinti.

„Jau šį vakarą po naujausios siuntos turėsime daugiau kaip 400 tūkst. nepanaudotų vakcinų (...) Šiuo metu prasideda kritinis laikotarpis, kaip paskiepyti dar 20 - 25 proc., kurie abejoja dėl vakcinų ar galbūt yra nusiteikę ne pirmajai galimybei pasiskiepyti, o šiek tiek pasvarstyti“, – teigė jis.

„Šiuo metu yra kritinis laikotarpis aiškiai pagerinti komunikaciją būtent su šia visuomenės grupe, atsakyti jiems į kylančius klausimus, padidinti jų pasitikėjimą valdžios institucijoms ir pakviesti juos pasiskiepyti“, - apibendrino patarėjas.


ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта