Prezidentūra: nuo skiepijimo organizavimo priklausys, ar pasieksime kolektyvinį imunitetą dar vasarą
Lietuva ir Baltijos šalys 01 04 2021 590 peržiūros

Prezidentūra: nuo skiepijimo organizavimo priklausys, ar pasieksime kolektyvinį imunitetą dar vasarą

Prezidentūra teigia, kad liko vienintelis nežinomasis, ar pavyks paskiepyti 70 proc. Lietuvos gyventojų per vasarą – tai, pasak, šalies vadovo vyriausiojo patarėjo Simono Krėpštos, nuo Vyriausybės priklausomas vakcinavimo proceso organizavimas. Jo teigimu, pasiekti prezidento keltą ir valdančiųjų ne kartą skeptiškai įvertintą tikslą Lietuva turės užtektinai vakcinų, tačiau nėra aišku, ar visas jas bus sugebėta panaudoti.

„Prezidentas tvirtai mano, kad šį tikslą pasiekti per vasarą yra tikrai įmanoma. Mes matome, kad gaunamų vakcinų skaičius bus pakankamas tam tikslui pasiekti. Jei mes to tikslo nepasieksime – tai bus nacionaliniai iššūkiai ir nesugebėjimas gautų vakcinų panaudoti, pakviesti žmones. Tai būtų tikrai didelis minusas mūsų socialiniam ir ekonominiam gyvenimui“, – ketvirtadienį LRT radijui sakė patarėjas.

„Antrį ketvirtį mes matome, kad Lietuva gaus daugiau kaip 2 mln. vakcinų. Tai yra gerokai daugiau nei pirmą ketvirtį. Ir jau antro ketvirčio pabaigoje, jei sugebėsime panaudoti visas vakcinas, būsime tikrai labai netoli tikslo paskiepyti 70 proc. suaugusių žmonių per vasarą. Tai ambicingas, bet tikrai pasiekiamas tikslas“, – teigė S. Krėpšta.

Prezidento viešai išsakytą tikslą paskiepyti 70 proc. šalies gyventojų per vasarą valdančiųjų lyderiai ne kartą įvertino ganėtinai skeptiškai. Premjerė Ingrida Šimonytė yra sakiusi, kad tokios ambicijos realizavimas priklausys ne tiek nuo Lietuvos, kiek nuo skiepų gamintojų ir to, kokie vakcinų kiekiai pasieks Lietuvą ir kitas ES šalis.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Pastarąją savaitę prezidentas kritiškai atsiliepė į Sveikatos apsaugos ministerijos kanclerės teiginį, kad masinė gyventojų vakcinacija nuo koronaviruso gali būti šiek tiek pavėlinta. Tuomet šalies vadovas tikino, kad Lietuva vis dar gali pasiekti kolektyvinį imunitetą per vasarą.


ELTA

Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo
Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo

Visagino savivaldybės administracijos teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus informacija

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта