Prezidentūra: turi būti balansas tarp vaiko pinigų didinimo ir paramos senjorams
Lietuva ir Baltijos šalys 10 10 2019 744 peržiūros

Prezidentūra: turi būti balansas tarp vaiko pinigų didinimo ir paramos senjorams

Prezidentūra teigia pozityviai žvelgianti į siekį didinti vaiko pinigus, tačiau pabrėžia, kad diskusijas valdančiųjų stovykloje sukėlęs klausimas turi būti sprendžiamas jo neatsiejus nuo Lietuvos senjorų situacijos.

„Prezidentas žiūri tikrai pozityviai į vaiko pinigų didinimą, pats prezidentas nėra pateikęs tokios iniciatyvos tik dėl to, kad savo pozicijas turi ir valdančioji koalicija, ir Vyriausybė. Kiek žinau tarp jų dabar vyksta aktyvios diskusijos, kokį tą santykį pasiūlyti. Prezidentas akcentuoja, kad turi būti subalansavimas tarp vaiko pinigų ir paramos senjorams, todėl, kad tai yra dvi jautriausios visuomenės grupės, kurios yra skurdo lentelės viršuje“, - LRT radijui sakė prezidento vyriausiasis patarėjas Povilas Mačiulis.

ELTA primena, kad valdančiosios koalicijos sutartyje yra numatyta, kad vaiko pinigų išmoka nuo 2020 m. sausio 1 d. sudarys 70 eurų universalią išmoką visoms šeimoms, pridedant 30 eurų priedą daugiavaikėms bei socialiai remtinoms šeimoms. Vis dėlto Finansų ministerija pasiūlė didinti universalią vaiko išmoką iki 60 eurų, o ne iki 70. Pats finansų ministras Vilius Šapoka teigė, kad vaiko pinigų didinimas priklausys ir nuo ekonominių prognozių.

Rugsėjo pabaigoje „socialdarbiečiai“ pareiškė, kad iš valdančiosios koalicijos trauktųsi, jei nebus surasta pritarimo didinti vaiko pinigus, 70 eurų skiriant universaliai išmokai ir 30 eurų gausioms, nepasiturinčioms ir neįgalius vaikus auginančioms šeimoms.

Šiuo metu universali išmoka vienam vaikui, kol jis sulauks pilnametystės, siekia 50 eurų.



ELTA

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта