Prezidentūroje atgims partizanų bunkeris
Lietuva ir Baltijos šalys 14 05 2019 649 peržiūros

Prezidentūroje atgims partizanų bunkeris

Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį, Pilietinio pasipriešinimo dieną, Valstybės pažinimo centre atidarys parodą, skirtą partizanų gyvenimui pažinti.

Ekspozicijos „19490216: Apsisprendimo šifras“ centre - bunkerį primenanti konstrukcija, o įėjimas, kaip tikruosiuose partizanų bunkeriuose, vos 1,3 metro aukščio. Žengdami į vidų lankytojai simboliškai nulenks galvas už visus, kovojusius dėl mūsų šalies laisvės - buvusius, esamus ir būsimus, pažymima Prezidentės spaudos tarnybos pranešime.

Išorinėse bunkerio sienose pristatomi Lietuvos Laisvės Kovos Sąjūdžio Tarybos Deklaracijos signatarų ir aukščiausių partizaninės kovos vadų, tapusių pasipriešinimo simboliais, - Jono Žemaičio-Vytauto ir Adolfo Ramanausko-Vanago - gyvenimai.

Deklaraciją pasirašė aštuoni signatarai. Parodoje tiek pat šiuolaikinėje Lietuvoje gimusių ir augusių jaunuolių pasakoja apie savo gyvenimus ir atsako į klausimą, ką pasirinktų, jei jiems tektų atsakomybė ginti Tėvynę.

Paroda skirta Lietuvos Laisvės Kovos Sąjūdžio Tarybos Deklaracijos, pasirašytos Minaičių kaime įrengtame partizanų bunkeryje, paskelbimo 70-mečiui.

ELTA

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта