Prezidentas: Lietuva kartu su JAV siekia laisvės ir teisingumo
Lietuva ir Baltijos šalys 03 08 2022 575 peržiūros

Prezidentas: Lietuva kartu su JAV siekia laisvės ir teisingumo

Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį Lietuvos ir JAV diplomatinių santykių 100 metų jubiliejaus ir Sumnerio Welleso deklaracijos metinių minėjime pabrėžė, kad Lietuva sovietinės okupacijos metais jautė Jungtinių Valstijų paramą siekiant nepriklausomybės.

„Geriau nei kas kitas žinome laisvės kainą. Todėl negalime abejingai stebėti, kaip autoritariniai režimai ignoruoja tarptautinę teisę, vis dažniau laužo tarptautines sutartis ir demonstruoja atvirą panieką pamatinėms žmogaus teisėms bei laisvėms“, – sakė prezidentas.

Šalies vadovas pabrėžė, kad Rusijos pradėtas karas prieš Ukrainą dar kartą primena, kaip svarbu netoleruoti bet kokių mėginimų kėsintis į suverenių valstybių nepriklausomybę, jų teritorinį vientisumą, ką dar 1940 m. numatė Sumnerio Welleso deklaracija.

„Tam, kad būtų sustabdytas militarizmo, revanšizmo ir agresijos plitimas tarptautinės bendruomenės kūne, Ukraina turi šį karą laimėti. O mes – jai padėti“, – sakė prezidentas.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

Pasak šalies vadovo, Lietuva yra pasirengusi kartu su JAV siekti, kad pasaulyje būtų daugiau laisvės, teisingumo ir teisės viršenybės. Kaip rašoma Prezidentūros pranešime, G. Nausėda palinkėjo, kad laiko patikrinta dviejų šalių draugystė ir bendradarbiavimas toliau augtų ir stiprėtų.

1922 m. liepos 28 d. JAV oficialiai pripažino nepriklausomą Lietuvos valstybę, o 1940 m. liepos 23 d. laikinai JAV valstybės sekretoriaus pareigas ėjęs Benjaminas Sumneris Wellesas paskelbė deklaraciją, kuria JAV išreiškė paramą Lietuvai, Latvijai ir Estijai bei nepripažino Sovietų Sąjungos įvykdytos jų okupacijos ir aneksijos.


ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта