Prezidento patarėjas apie aplinkosaugą Lietuvoje
Lietuva ir Baltijos šalys 21 01 2020 596 peržiūros

Prezidento patarėjas apie aplinkosaugą Lietuvoje

Prezidento patarėjas Jaroslavas Neverovičius sako, kad valstybinės institucijos aplinkosaugoje turėtų labiau pasitempti.

„Deja, reikia konstatuoti, kad valstybinės institucijos egzamino neišlaiko. Nėra tinkamo lygio aplinkos apsaugos, kurios tikėtumėmės XXI amžiuje. Reikalinga vizija, planas, reikalingas mąstysenos pasikeitimas ne tik tarp valstybės institucijų, bet ir verslui yra daug kur padirbėti“, – „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ sakė J. Neverovičius.

„Valstybinės institucijos turėtų dirbti savo darbą“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad organizacija „Lašišos dienoraštis“ paviešino vaizdo įrašą, kuriame, kaip teigiama, matomas iš „Vilniaus vandenų“ nuotekų valyklos į Nerį atitenkantis nešvarus vanduo.

Sausį Lietuvos teisėsauga po atliktos operacijos paviešino nustačiusi, kad įmonei „Grigeo Klaipėda“ priklausančiame gamybiniame objekte susidarančios nuotekos nepatenka į valymo įrenginius, o išteka beveik nevalytos tiesiai į nuotekų vamzdžius, kuriais pasiekia Kuršių marias. Skelbiama, kad aplinkai padaryta žala galėjo siekti ne vieną milijoną eurų.

Praėjusių metų spalį kilo gaisras Alytuje esančioje padangų perdirbimo įmonėje „Ekologistika“. Gaisrą pavyko užgesinti po 10 dienų.


ELTA

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта