Prezidento patarėjas apie Baltarusijos pareigūnų įsitraukimą gadinant fizinį barjerą: atsiduriame ant pavojingos ribos
Lietuva ir Baltijos šalys 30 08 2022 314 peržiūros

Prezidento patarėjas apie Baltarusijos pareigūnų įsitraukimą gadinant fizinį barjerą: atsiduriame ant pavojingos ribos

Prezidento vyriausiasis patarėjas nacionaliniam saugumui Kęstutis Budrys teigia, kad Baltarusijos pareigūnų prisidėjimas prie fizinio barjero niokojimo yra labai pavojingas, kadangi, pažymi jis, tai gali būti traktuojama kaip provokacijos prieš Lietuvą.

„Yra viena atvesti migrantus prie sienos ir stumteli juos į Lietuvos pusę, kitas dalykas, ką šiuo metu ir matome, tai yra fizinio barjero fizinis niokojimas iš Baltarusijos pareigūnų pusės. O čia mes jau lipame į labai pavojingą zoną, nes pareigūnų pasiuntimas vykdyti į kitos šalies de jure teritoriją gadinti fizinio turto ir mūsų apsaugos priemonių, tai mes jau čia atsiduriame ant labai plonos ir pavojingos ribos, kai mes kvalifikuosime tokius veiksmus kaip priešiškus mums. Tai yra kaip minimum provokacijos“, – antradienį „Žinių radijui“ teigė prezidento vyriausiasis patarėjas.

Anot K. Budrio, Baltarusijos valstybės institucijų aktyvūs prisidėjimas prie fizinio barjero gadinimo turėtų būti traktuojamas visiškai kitaip nei anksčiau fiksuotas įsitraukimas į migracijos krizę.

„Tai dėl to laipiojimas į mūsų teritoriją ar kitokių fizinių sąlygų sudarymas turėtų būti ir traktuojamas visiškai kitaip. Ir paskutiniai šios vasaros įvykiai, kur ir buvo fiksuoti tokie veiksmai, man atrodo gali padaryti taip, kad Baltarusijos pusė gali atsidurti ten, kur nenori atsidurti“, – pažymėjo K. Budrys.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

ELTA primena, kad Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) pranešė, jog pastaruoju metu fizinis barjeras jį prakerpant gadinamas kone kasdien, o prie jo to aktyviais veiksmais prisideda ir Baltarusijos pareigūnai.

Vis tik, VSAT teigimu, nepaisant tokių Baltarusijos struktūrų pastangų, Lietuvos pasieniečiams pavyksta užkardyti bandymus tūkstančiams neteisėtų migrantų patekti į ES.


ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта