Problemos, prasidėjusios Naujųjų metų išvakarėse. Administracija ketina išsiaiškinti priežastis
Visagine 11 01 2019 1164 peržiūros

Problemos, prasidėjusios Naujųjų metų išvakarėse. Administracija ketina išsiaiškinti priežastis

Gruodžio 31 d., tuo metu kada prasidėjo atsakingas, baigiamasis Naujųjų metų stalo rengimo etapas, dviejų valandų laikotarpyje, net 4 kartus (!), pradedant nuo 18 val., buvo nutraukiamas elektros energijos tiekimas parduotuvėje „Maxima“ (Taikos pr.66) ir už jos esančiuose namuose iki pat parduotuvės „IKI“.

Pirmą kartą elektros energijos nebuvo apie valandą, o kitus tris kartus ji išnykdavo kelioms minutėms. ESO pranešimų ciklas buvo panašu į anekdotą  buvo informuojama apie problemą, tada skelbiamas džiaugsmingas pranešimas apie jos sprendimą, o tada vėl buvo pranešama „apie elektros energijos sutrikimą“.



ESO taip ir nepaaiškino vartotojams elektros energijos tiekimo nutraukimo priežasties tokiu netinkamu laiku, ir net jei būtų pateikę paaiškinimus, tikėtina, kad tai būtų suversta ant padidėjusio tinklo krūvio dėl didelio elektros prietaisų įjungimo skaičiaus vienų metu.

Tai yra savaime aišku, o Naujųjų metų išvakarėse elektros energija beveik kasmet išnyksta viename ar kitame miesto rajone.

Redakcija kreipėsi į administracijos direktorių Sergejų Mickevičių su klausimui, ar Visagino savivaldybė ketina kreiptis į ESO ir išsiaiškinti, kokios yra tikros tokių ne retų elektros energijos tiekimo sutrikimų priežastys.

Mickevičius pažadėjo oficialiai kreiptis į ESO dėl Naujųjų metų išvakarėse vykusių elektros energijos tiekimo sutrikimų.

Laukiame naujienų iš ESO ir Savivaldybės. Nors visiems - tai ne paslaptis, kad perdavus elektros tinklus iš valstybinės įmonės „Visagino energija“ akcinei bendrovei LESTO, pastaroji demontavo atsarginius transformatorius, dėl ko greitas automatinis perjungimas į atsarginį maitinimą tapo neįmanomas.

Pasak specialistų - elektrikų, elektros energijos tiekimo sutrikimų priežastimi gali būti elektros įrangos pakeitimas – pavyzdžiui, kitų automatų, skirtų mažesnei srovei, įrengimas.

Manome, kad Savivaldybė turi teisę reikalauti ESO imtis būtinų priemonių, kad piko metu, ypač didelių švenčių išvakarėse, gyventojams būtų tiekiama kokybiška elektros energijos tiekimo paslauga.

Avarija Naujųjų metų išvakarėse įvyko transformatorių pastotėje TR-302.



Ina Negoda, autorės nuotraukos

Vertė Lina Latyševa

Nuotraukos: autoriaus

news.tts.lt

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта