Provokacinę Rusijos dovaną Estijos prezidentė grąžino atgal
Pasaulyje 09 01 2020 1230 peržiūros

Provokacinę Rusijos dovaną Estijos prezidentė grąžino atgal

Estijos prezidentė Kersti Kaljulaid nepriėmė Rusijos ambasados jai gimtadienio proga padovanoto Krymo putojančio vyno butelio, trečiadienį pranešė estų žiniasklaida.

„Rusijos ambasada pasveikino prezidentę su 50-mečiu, atsiųsdama jai gėlių, šokolado ir Krymo putojančio vyno butelį. Pastarąjį prezidentūros kanceliarija nusiuntė atgal į ambasadą“, – trečiadienį rašė savaitraštis „Eesti Ekspress“.

Savo jubiliejų Estijos valstybės vadovė atšventė gruodžio 30 dieną.

Ketvirtadienį Rusijos ambasada Estijoje patvirtino, kad vyno butelis buvo grąžintas atgal.

„Iš tikrųjų, mūsų vairuotojas nuvežė dovanas į prezidentės kanceliariją. Dovanos buvo priimtos, išskyrus butelį vyno iš Rusijos Krymo teritorijos. Jis buvo grąžintas nepateikus jokių komentarų“, – Rusijos naujienų agentūra RIA cituoja ambasados komentarą.

Rusija Krymą aneksavo 2014 metais. Šis Juodosios jūros pusiasalis prie Rusijos buvo prijungtas 2014-ųjų kovą, po prorusiško lyderio nušalinimo Kijeve. Aneksiją smerkia Kijevas ir Vakarai.

Estija, kaip ir kitos Baltijos valstybės, laikosi tvirtos pozicijos Krymo klausimu – laiko jį okupuota teritorija.


„Mūsų valstybių istorijoje yra daug bendra. Šiandien padėtis Ukrainoje yra sudėtinga ir mes visiškai ją palaikome. Turime vadinti daiktus tikraisiais vardais – rytinėje Ukrainos dalyje vyksta karas ir Rusija okupavo Krymo pusiasalį“, – 2018 metais susitikusi su tuometiniu Ukrainos prezidentu Petro Porošenka kalbėjo K. Kaljulaid.

Estijos prezidentė tuomet pabrėžė, kad „Vakarų pasaulis neturi susitaikyti su šiuo karu bei okupacija ir laikyti jų neišvengiamais“.


Nuotrauka: © Itar-Tass / Scanpix

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта