R. Šimašius apie Imuniteto pasą: siūloma, kad tai būtų įskiepis „KoronaStop“ programėlėje
Lietuva ir Baltijos šalys 19 03 2021 1117 peržiūros

R. Šimašius apie Imuniteto pasą: siūloma, kad tai būtų įskiepis „KoronaStop“ programėlėje

Vilniaus miesto savivaldybei siūlant Lietuvoje įgyvendinti Imuniteto paso idėją, Vilniaus meras Remigijus Šimašius sako, kad jis galėtų veikti kaip įskiepis „KoronaStop“ programėlėje.

„Apie pusė milijono, 17 proc. gyventojų, turi imunitetą nuo COVID–19 arba dėl to, kad persirgo, arba dėl to, kad yra paskiepyti“, – spaudos konferencijoje penktadienį sakė R. Šimašius.

„Siūlymas, kad tai būtų įskiepis į „KoronaStop“ programėlę, kur yra QR kodas, identifikuojantis, kad žmogus arba paskiepytas, arba turi antikūnus, arba yra išsitestavęs greituoju testu ir testas parodė, kad jis neserga COVID–19“, – sakė Vilniaus meras.

Paklaustas, kada Imuniteto pasas galėtų pradėti veikti, R. Šimašius sakė, kad tai būtų įmanoma gegužės mėnesį.

„Įsivaizduoju, kad pusantro mėnesio, ne ilgiau tas turėtų trukti ir, manau, kad gegužės pradžioje turėtume startuoti, juolab kad Europos Sąjunga planuoja, jog birželį tai jau galėtų veikti ES viduje“, – sakė R. Šimašius.

Pasak mero, imuniteto pasas leistų atverti paslaugas, kurios šiuo metu yra tam tikroje pilkojoje zonoje.

„Kalbant apie paslaugas ir kas pasiruošę teikti, kas ne, tai logiška, kad yra paslaugų, kurias galima teikti bet kokiu atveju, lygiai taip pat, kaip į parduotuvę užeinant niekas netikrina. Yra paslaugų, kurios uždraustos ir gal galėtų būti toliau apribotos. Yra didelė pilkoji zona, kur galėtų būti teikiama, jei įvertinama, kad patenka žmonės, kurie turi imuniteto pasą. Jei vyksta teatro pasirodymas, tai labai paprasta: jei teatras turi QR kodų skaitytuvą, įeinant visus nuskaito, patikrina, kad turi pasą ir tada vyksta renginys. Jei nori daryti renginį, kur neturi tos galimybės, tada ir nevyksta“, – sakė R. Šimašius.

Pasak jo, tai nesudėtinga padaryti, nes QR skaitytuvai veikia mobiliuosiuose telefonuose.

R. Šimašiaus teigimu, Imuniteto pasas ir Vyriausybei „labiau atrištų rankas.“

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

„Vyriausybė priima sprendimus pagal galimybes, kurias turi. Jeigu mes padidiname galimybes, natūralu, kad Vyriausybė turi labiau atrištas rankas taikyti platesnį sprendimų spektrą, kuris leistų atsiverti ir visiems naudotis bendravimo galimybėmis“, – sakė Vilniaus meras.

Jis sakė informavęs Vyriausybę apie šią idėją.

„Šiuo atveju „žalios šviesos“, kad jau tikrai darome, dar nėra. Vyriausybei turbūt dar reikia pagalvoti, apsispręsti, įsivertinti. Jei būtų aiškus atsakymas, kad taip arba ne, taip ir informuočiau. Žiūrima konstruktyviai, nagrinėjama ir tikiuosi teigiamo sprendimo“, – sakė R. Šimašius.

Paklaustas, ar tai pradžioje galėtų veikti tik Vilniuje ar ir kituose miestuose, R. Šimašius sakė, kad tai priklauso nuo Vyriausybės.

„Tokį dalyką galima daryti su Vyriausybė pritarimu, tai kaip Vyriausybė nuspręstų. Jeigu nuspręstų, kad reikia pradėti nuo kažkurio regiono, tai mes pasiruošę bandomąjį projektą daryti. Kita vertus, mes tikrai esame pasiruošę daugybę ir techninių, ir organizacinių, ir koordinacinių dalykų padėti spręsti kartu, nes Vilniuje daug ir iššūkių yra, ir ryšių, ir bendradarbiavimo su verslais, bendruomenėmis, tai esame pasiruošę koordinavimo vaidmenį atlikti ir galėtų tai startuoti visoje Lietuvoje“, – sakė R. Šimašius.

Vilniaus miesto savivaldybė siūlo Lietuvoje įgyvendinti Imuniteto paso idėją ir tokiu būdu nuo COVID-19 paskiepytiems, persirgusiems arba reguliariai besitestuojantiems piliečiams atverti galimybę teikti ir naudotis iki šiol uždarytomis paslaugomis – kultūros, renginių, apgyvendinimo, maitinimo, prekybos, sporto sektoriuose, taip pat – bendrauti tarpusavyje.


ELTA

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта