Rasos Damkauskienės darbų paroda „Prietemos“
Kultūros ir sporto renginiai 04 06 2018 1159 peržiūros

Rasos Damkauskienės darbų paroda „Prietemos“

„Prietemos“ - fragmentai iš kiekvienam gerai pažįstamos kasdienybės. Čia išnyksta riba tarp sapno ir realybės... Tai, lyg vizijos ar pasąmonės žaidimai. Tai, kas yra virš tikrovės, kurią kiekvienas žiūrovas interpretuoja labai skirtingai. Juos reikia matyti širdimi...“

Rasa Damkauskienė gyvena ir kuria Vilniuje. Ji ne tik randa laiko įprastiems kasdieniniams darbams, bet ir fotografijai bei tapybai. „Fotografija - tai hobis, kuris padeda atsiskirti nuo pasaulio ir leidžia pasinerti į sielos gelmes...“, - sako Rasa.

Autorės fotografijos sukelia stiprų nerealios aplinkos jausmą: tikrovės detalės fotografuojamos natūraliai, tačiau iškraipomos daiktų savybės, pabrėžiamas sugretinimo absurdiškumas, realūs daiktai gretinami su nerealiais sapnų, haliucinacijų, fantazijų daiktais. Kūrybai didelę įtaką daro siurrealizmo meninė kryptis.

Jau antrą kartą autorė Visagine pristato savo darbus. 2014 metais žiūrovai galėjo aplankyti jos pristatomą asmeninę parodą „Nuogas jausmas“.

Nuo 2014 metų fotografė surengė 3 asmenines parodas bei 17 grupinių parodų, dalyvauja taptautiniuose seminaruose, pleneruose ir projektuose. 2014 m. buvo išrinkta kas antrus metus Lietuvos Fotomeninkų sąjungos organizuojamo konkurso „Debiutas“ debiutante. Priklauso Vilniaus fotomėgėjų Klubui „Fotokablys“.


Parodos atidarymas: 2018 m. birželio 5 d., 17.00 val.

Parodos vieta: Visagino kultūros centro parodų salė „Draugysė“, Parko g. 7, Visaginas

Parodos organizatorius: Visagino kultūros centras

Paroda veiks iki 2018 m. birželio 30 d.;

darbo laikas: antradienis-šeštadienis 10.00-22.00 val.

Informuoja Visagino kultūros centras 

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта