Rasos Vasilevičiūtės aliejinės tapybos parodą „Potėpiai”
Kultūros ir sporto renginiai 06 09 2019 693 peržiūros

Rasos Vasilevičiūtės aliejinės tapybos parodą „Potėpiai”

Pristatau aliejinės tapybos parodą „POTĖPIAI“. Išties šiek tiek slepiuosi: tapyba atsiveria ne potepių, o  potyrių kalba. Tai – potyrių erdvė.

Analizuoju vaizduojamųjų menų spalvinį pasaulį bei akademinį piešinį, portreto žanrą. Siekiu perteikti nuotaiką, bruožus ir psichologinę portretuojamųjų būseną.

Svajonė, susikaupimas, nuovargis, snaudulys, džiaugsmas, ryžtas, orumas, pasididžiavimas, šmaikštumas, intelektas... ir gal – netikėtai gražios pėdos.

Spalva sustiprina ir padeda atspindėti konkretaus žmogaus nuotaiką ir charakterį, o kitą sykį spalva tėra užuomina. Kartais Ji kelia labai daug klausimų, o kartais netikėtai atsako į seniai pamirštą. Visgi vedu Žiūrovą paprastesniu keliu, renkuosi kuklesnę išraišką. Tapydama stengiuosi kalbėti lėtai, nors kartais spontaniškai šūkteliu ir stebiu, klausausi aido. Emocingesni žmonės kaip mat sureaguoja: ak, kokia ugnis; ak, kokia šviesa! Ir priešingai – jautresnė  akis atkreipia dėmesį į rimtį, gilumą, portretuojamojo žvilgsnio skvarbumą, fono rūką – begalybės jausmą kaip tiesioginį ar perkeltinį kontekstą. Labai atsargiai brendu per spalvą . Tapyba – stipri, itin valdinga stichija.

Visgi įdomu mokytis, o dar įdomiau prabilti savarankiškai. Portretas atspindi dviejų žmonių potyrių lauką – pozuojančio ir tapančio.

Dėkoju už kantrų, nuoseklų, atidų darbą visiems Draugams, už nepaprastą laiką praleistą drauge.

Rasa Vasilevičiūtė


Paroda veiks nuo rugsėjo 6 d. iki rugsėjo 30 d. Visagino kultūros centro parodų salėje (Vilties g.5)


Visagino kultūros centro informacija

Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu
Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu

Gegužės 4 dieną Visagine bei apylinkėse vyks ralis

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта