„Regitra“ jau išduoda tarptautinius vairuotojo pažymėjimus
Lietuva ir Baltijos šalys 03 01 2020 878 peržiūros

„Regitra“ jau išduoda tarptautinius vairuotojo pažymėjimus

„Regitroje“ jau galima užsisakyti tarptautinį vairuotojo pažymėjimą. Šis dokumentas tikrai pravers keliaujantiems ir norintiems vairuoti tose užsienio šalyse, kurios nepriklauso Europos Sąjungai (ES) ar Europos ekonominei erdvei (EEE).

„Džiaugiamės galėdami nuo šių metų pradžios Lietuvos vairuotojams pasiūlyti naują paslaugą – tarptautinių vairuotojo pažymėjimų išdavimą. Tai – papildomi dokumentai prie nacionalinio vairuotojo pažymėjimo, leisiantys teisėtai vairuoti tokiose šalyse kaip, pavyzdžiui, Japonijoje ar Tailande“, – apie naujovę pasakoja „Regitros“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Saulius Šuminas.

Pagal pranešimą, vairuotojai gali užsisakyti dviejų tipų tarptautinius vairuotojo pažymėjimus. Pirmasis galios tose šalyse, kurios yra prisijungusios prie Vienos konvencijos, pavyzdžiui, Izraelyje, Kuboje, o antrasis – prisijungusiose prie Ženevos konvencijos, pavyzdžiui, Australijoje ar Tailande. Daugiau informacijos ir tikslų šalių sąrašą galite rasti čia: https://www.regitra.lt/lt/paslaugos/vairuotojo-pazymejimai-2/tarptautiniu-vairuotojo-pazymejimu-isdavimas

Jei vairuotojas vyks ir norės vairuoti tik prie Vienos arba tik prie Ženevos konvencijos prisijungusios šalies, jam bus reikalingas konkrečiai tos konvencijos reikalavimus atitinkantis tarptautinis vairuotojo pažymėjimas.

„Kitaip tariant, jei vyksite į Australiją, kuri prisijungusi tik prie Ženevos konvencijos, Jums bus reikalingas būtent pagal šią konvenciją išduodamas tarptautinis vairuotojo pažymėjimas. Vis dėlto, reikėtų pastebėti, kad yra tokių šalių, kurios prisijungusios prie abiejų konvencijų. Tokiu atveju rekomenduojame turėti būtent Vienos konvencijos reikalavimus atitinkantį dokumentą. Žinoma, koks tipas Jums tinkamiausias, visada patars mūsų specialistai“, – teigia S. Šuminas.

Beje, jei vairuotojas pageidaus, jis galės užsisakyti abiejų tipų tarptautinius vairuotojo pažymėjimus.

Pastebėtina, kad Vienos konvencijos reikalavimus atitinkantis tarptautinis vairuotojo pažymėjimas galios, iki kol galios nacionalinis vairuotojo pažymėjimas, bet ne ilgiau kaip 3 metus. Tuo metu pagal Ženevos konvenciją išduodamas – 1 metus. Abiejų tipų tarptautinių vairuotojo pažymėjimų kaina vienoda – 8 eurai.


ELTA

Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita
Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita

Pagal reglamentą kiekvienas savivaldybės Tarybos narys kartą per metus turi atsiskaityti apie savo nuveiktą darbą gyventojams

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта