Rekomendavo Seimo nariams nedalyvauti šou projektuose
Kultūros ir sporto renginiai 21 12 2010 683 peržiūros

Rekomendavo Seimo nariams nedalyvauti šou projektuose

Seimo Etikos ir procedūrų komisija pagaliau padėjo tašką Seimo šokėjų Andriaus Šedžiaus ir Žilvino Šilgalio istorijoje.:::Jiems, kaip ir visiems parlamentarams ateityje, rekomenduojama panašiuose televizijos projektuose nedalyvauti, praneša LTV naujienų laida „Šiandien“.
Etikos sargų komisija pagaliau baigė jau kone pusmetį užsitęsusį Seimo šokėjų klausimą. Tiesa, komisija dirbo smarkiai nubyrėjusi – prieš savaitę nepatenkinti pirmininko elgesiu penki jos nariai sustabdė darbą.
Tuo metu komisijos vadovas Algimantas Salamakinas antradienį atsiėmė atsistatydinimo pareiškimą.
Komisijos nariai, svarstydami šokių projektuose dalyvavusių A. Šedžiaus ir Ž. Šilgalio elgesį, siūlė net kreiptis į Konstitucinį Teismą.
„Tokiais atvejais, kai nėra atlygintinumo ir kai vykdoma užklasinė veikla, kuri Seimo nariams lyg ir nebūdinga, mes pasąmonės lygmenyje suprantam, kad čia kažkas negerai, bet nematom ir nepagaunam kas. Gal būtų galima kreiptis į Konstitucinį Teismą“, – siūlė Etikos ir procedūrų komisijos narys Vaidotas Bacevičius.
Į komisijos akiratį parlamentarai pateko paaiškėjus, kad su televizijomis jie turi sutartis. Jos parlamentarams neleistinos. Komisijos pirmininkas teigia šokančius parlamentarus siūlęs bausti griežčiau, tačiau kolegos buvę atlaidesni.
„Buvo parengtas projektas, kad abu projektuose dalyvaujantys parlamentarai pažeidė etiką. Antras punktas buvo, kad jie nesilaikė laisvo mandato principo. Tai tuos du punktus komisija atmetė, liko rekomenduoti jiems ir kitiems Seimo nariams ateityje susilaikyti nuo tokių projektų“, – sakė Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas A. Salamakinas.
„Man nereikia jokių rekomendacijų, aš pats suprantu, kada galiu dalyvauti ir kur, ir kaip savo laiką paskirstyti“, – teigė A. Šedžius.
„Pagal poną A. Salamakiną kartais atrodo, kad Seimo nariui laisvalaikiu galima tiktai degtinę gerti. Tai čia kiekvieno požiūrio klausimas. Mano supratimu, kiekvienas žmogus turi teisę į savo laisvalaikį“, – tvirtino Ž. Šilgalis.
Komisija artimiausiu metu žada svarstyti ir televizijos projektuose dalyvaujančių Arūno bei Ingos Valinskų veiksmus. Tačiau, anot A. Salamakino, tyrimas užtruko, nes A. Valinskas neturi jokios sutarties su televizija, o I. Valinskienė sutartį nutraukė.

LTV "Šiandien"
Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo
Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo

Visagino savivaldybės administracijos teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus informacija

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта