R.Karbauskis: vietoj KAM „tvarkiečiams“ gali būti pasiūlytas kitos ministerijos portfelis
Lietuva ir Baltijos šalys 18 07 2019 540 peržiūros

R.Karbauskis: vietoj KAM „tvarkiečiams“ gali būti pasiūlytas kitos ministerijos portfelis

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis teigia, kad prezidentui Gitanui Nausėdai išreiškus palaikymą, krašto apsaugos (KAM) ministras Raimundas Karoblis gali ir nebūti keičiamas, tačiau tokiu atveju, teigia „valstiečių“ lyderis, gali tekti svarstyti Tvarkai ir teisingumui pasiūlyti kitos ministerijos portfelį

„Jeigu žiūrėtume į koalicinę sutartį, tai keisis keturi (ministrai. – ELTA), bet ar keisis konkrečiai R. Karoblis nežinau. (...) Ieškosime kito sprendimo, nes viena partija (Tvarka ir teisinugmas. – ELTA) pagal sritį, jeigu toje vietoje pozicijos negaus, mes turėsime spręsti, ką daryti“, – žurnalistams ketvirtadienį Seime po koalicijos tarybos susitikimo sakė R. Karbauskis.

Pasak jo, nepasikeitus R.Karobliui, KAM būtų laikoma LVŽS prerogatyva.

„Yra kalba apie tai, kad toje atsakomybės srityje, kuri buvo priskirta Tvarkai ir teisingumui, atrodo, kad nenorima keisti ministro, tai gali tekti mums peržiūrėti kitas atsakomybės sferas ir tą ministrą laikyti, kad jis yra „valstiečių“ atsakomybės sfera“, – teigė R. Karbauskis.

R. Karobliui, sako LVŽS pirmininkas, priekaištų dėl darbo neturima.

„Mes frakcijoje niekada nešnekėjome, kad kas nors negerai šitoje ministerijoje, bet keičiasi koalicijos, keičiasi atsakomybės sferos ir čia ne tai, kad gerai ar blogai, čia tiesiog pasikeitė. Noras yra kitoks , politinis, o kaip išeis – susiderėsim“, – pridūrė R. Karbauskis.

ELTA primena, kad liepos pradžioje keturių partijų, daugiau nei mėnesį trukusių derybų metu formavusių valdančiąją koaliciją – „valstiečių“, „tvarkiečių“, „socialdarbiečių“ ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) pirmininkai pasirašė koalicinę sutartį ir pasidalino postus Vyriausybėje.

Žemės ūkio bei Užsienio reikalų ministerijų postai atiteko Socialdemokratų darbo partijai, Tvarka ir teisingumas turėtų paskirti naująjį krašto apsaugos ministrą, o Susisiekimo bei Vidaus reikalų ministerijų portfeliai atiteko Lietuvos lenkų rinkimų akcijos prerogatyvai.

ELTA

Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo
Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo

Visagino savivaldybės administracijos teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus informacija

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта