Romoje vyks pirmosios lietuviško kino dienos Italijoje
Kultūros ir sporto renginiai 20 07 2021 570 peržiūros

Romoje vyks pirmosios lietuviško kino dienos Italijoje

Antradienio vakarą Romoje, Italijoje, prasideda pirmosios lietuviško kino dienos. Liepos 20-22 d. italų žiūrovams pirmą kartą bus pristatyti net septyni šiuolaikiniai Lietuvos kino kūrėjų filmai ir žymiausių lietuvių kino klasikų kūriniai.

Filmai Italijos auditorijai bus rodomi Romos kino teatre „Casa del Cinema“. Projektas turėjo vykti pernai rudenį, tačiau dėl pandemijos buvo nuspręsta jį perkelti į šiuos metus.

„Labai džiaugiamės, kad ilgai brandinta mintis Italijos žiūrovams pristatyti Lietuvos kino kūrėjų darbus pagaliau tapo realybe. Tikimės, kad šiais metais pirmą kartą įvyksiančios lietuviško kino dienos taps įdomiu įvykiu Italijos kino gurmanams,“ – sako Italijoje viešintis Lietuvos kino centro direktorius Laimonas Ubavičius.

Lietuvos ambasadorius Italijoje Ričardas Šlepavičius taip pat džiaugiasi, kad lietuviški filmai sulauks italų dėmesio.

„Galimybė vienos iš kino meno Mekų - Italijos - sostinėje Romoje surengti Lietuvos kino dienas yra didelis Lietuvos kino ir jo kūrėjų įvertinimas. Tai kryptingo daugelio žmonių bendro darbo rezultatas, leisiantis Romos publikai pamatyti net septynis lietuviškus filmus. Tai septyni kino pasakojimai, nukeliantys mus į skirtingus istorinius laikotarpius, savo menine galia paliečiantys visiems žmonėms svarbias temas, priverčiantys mus naujai pažvelgti į save ir į mus supantį pasaulį.“

Pirmosiose lietuviškose kino dienose Italijoje dalyvaus ir susitikti su žiūrovais atvyks į programą patekusio filmo „Nova Lituania“ (2019) režisierius Karolis Kaupinis.

Renginio metu žiūrovai taip pat pamatys Jurgio Matulevičiaus dramą „Izaokas“ (2019,), Šarūno Barto filmą „Šerkšnas“ (2017), Eglės Vertelytės komediją „Stebuklas“ (2017) ir naujausią Giedrės Žickytės dokumentinį darbą „Šuolis“ (2020).

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Romos žiūrovai galės susipažinti ir su Lietuvos kino klasika – bus parodyti filmai „Gražuolė“ (rež. Arūnas Žebriūnas, 1969) ir „Vaikai iš „Amerikos“ viešbučio“ (rež. Raimundas Banionis, 1990). Šie kino darbai bus demonstruojami skaitmeniniame formate su restauruotu vaizdu ir garsu.

Lietuviško kino pristatymą Romoje organizuoja Lietuvos kino centras bendradarbiaujant su Lietuvos Respublikos ambasada Italijoje ir Lietuvos kultūros institutu. Renginį palaiko Kaunas Europos kultūros sostinė 2022.

 

 

ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта