Rugpjūčio 15 d. visa Lietuva švenčia Žolines
Kultūros ir sporto renginiai 13 08 2020 1025 peržiūros

Rugpjūčio 15 d. visa Lietuva švenčia Žolines

Lietuva dažnai vadinama Mergelės Marijos žeme, sakoma, kad būtent čia Ji pirmą kartą pasirodė iš dangaus. Su Dievo Motinos vardu yra susijusi ir Žolinių šventė.
Nuo seniausių laikų, vasaros pabaigoje, rugpjūčio mėnesį, žmonės į šventyklą atnešdavo gėlių ir vaisių, simboliškai išklodami Šv. Mergelės Marijos dangun ėmimo kelią. Manoma, kad pašventintos gėlės ir vaistažolės įgauna stebuklingų galių, laikomos namuose prie šventųjų atvaizdų, jos apsaugo nuo gaisro, maro, bado ir kitų negandų. Šių žolelių nuovirai taip pat naudojami sveikatai stiprinti.

2000 m. Lietuvos parlamentas įtraukė Žolines į valstybinių švenčių sąrašą ir paskelbė ją nedarbo diena.

Rugpjūčio 14 d. 15.00 val. miesto gyventojai ir svečiai yra kviečiami švęsti šią šventę viešosios bibliotekos filiale (Sedulinos al. 14/3).

Rugpjūčio 15 d. 10.00 ir 12.00 val. Šv. Apaštalo Pauliaus parapijos bažnyčioje bus aukojamos Šv. mišios, skirtos Švenčiausios Mergelės Marijos į dangų ėmimo šventei. Pagal tradiciją katalikų bažnyčioje bus šventinami naujojo derliaus vaisiai, žolynai ir kartu dėkojama Dievui už išaugintą šiais metais derlių.


news.tts.lt
Kovo 29-oji – Lietuvos įstojimo į NATO diena
Kovo 29-oji – Lietuvos įstojimo į NATO diena

Ši sukaktis yra puiki proga atsigręžti ir įvertinti, kokį kelią nuėjo mūsų valstybė ir visuomenė per šiuos metus.

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта