Rusija: šamanai sudegino penkis kupranugarius, kad šalis būtų stipri
Pasaulyje 22 02 2019 1137 peržiūros

Rusija: šamanai sudegino penkis kupranugarius, kad šalis būtų stipri

Irkutsko srities Angarsko miesto prokuratūra pradėjo tyrimą po žiniasklaidos publikacijų apie tenykščių šamanų surengtas kupranugarių aukojimo apeigas, praneša Rusijos naujienų agentūra „RIA Novosti“.

Informacija, kad Baikalo regiono šamanai iš organizacijos „Chuche Munche Tengeri“ („Amžinai mėlynas dangus“) atliko ritualą, per kurį sudegino penkis kupranugarius, pasirodė socialiniuose tinkluose dar vasario 1 d., bet į ją sureaguota tik šią savaitę.

Pasak Arturo Cybikovo, vadinančio save Rusijos vyriausiojo šamano pavaduotoju, masinėmis apeigomis „Žen Tengeri Jaba“ buvo siekiama stiprinti Rusiją ir jos tautas.

Jis paaiškino, jog tai įvyko „pirmą kartą šiuolaikinėje istorijoje“, nes atlikti šias apeigas ryžtasi tik „aukščiausio įšventinimo lygio šamanai“, paprastiems giminių šamanams jos yra tiesiog per sunkios. O kupranugariai buvo pasirinkti kaip „išskirtinė auka išskirtiniais tikslais“.

Aukojimo vaizdo įrašas sukėlė didelį visuomenės pasipiktinimą. Šioms apeigoms nepritarė ir buriatai, gyvenantys Irkutsko srityje ir Buriatijos teritorijoje.

ELTA

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта