Rusijos prezidentas V. Putinas prašo Italijos padėti atkurti santykius su ES
Pasaulyje 05 07 2019 684 peržiūros

Rusijos prezidentas V. Putinas prašo Italijos padėti atkurti santykius su ES

Italijoje ketvirtadienį lankydamasis Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paprašė šios šalies ministro pirmininko Giuseppės Contės padėti pagerinti Rusijos ir Europos Sąjungos (ES) santykius ir padėti sustabdyti Rusijai taikomas sankcijas, skelbia agentūra AP.

Po susitikimo su G. Conte, Rusijos vadovas sakė besiviliantis, kad Italija paaiškins ES, kokią žalą padarė ES ir JAV įvestos sankcijos po Rusijos įvykdytos Ukrainos Krymo pusiasalio aneksijos.

Nors V. Putinas pripažino, kad nuo 2014 metų sankcijos Rusijai kainavo 50 mlrd. dolerių, prezidentas tvirtino, kad ES šalys patyrė dar didesnių nuostolių.

Italijos premjeras G. Contė sakė, kad imsis visų įmanomų veiksmų, jog padėtų atkurti visapusiškus Rusijos ir ES santykius. G. Contės teigimu, Roma visada buvo prieš sankcijas Rusijai, bet tuo pačiu pridūrė, kad tebevykstantis konfliktas Rytų Ukrainoje privalo būti išspręstas kaip galima greičiau.

Anot V. Putino, jis nematąs jokių „neįveikiamų kliūčių“ pataisyti Rusijos ir ES santykius.

Per pirmą savo vizitą Italijoje per ketverius metus V. Putinas taip pat susitiko su popiežiumi Pranciškumi. Susitikimo metu Rusijos vadovas ir popiežius diskutavo įvairiais tarptautiniais klausimais, - apie padėtį Sirijoje, Ukrainoje ir Venesueloje. Tai buvo trečiasis Rusijos vadovo susitikimas su popiežiumi Pranciškumi.

ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта