S. Šadčeneva palieka Kūrybos ir menų akademijos direktoriaus postą. Kas ją pakeis?
Visagine 23 02 2021 995 peržiūros

S. Šadčeneva palieka Kūrybos ir menų akademijos direktoriaus postą. Kas ją pakeis?

Nuo kovo 1 dienos Kūrybos ir meno akademijai (VKMA) vadovaus naujas direktorius - buvęs Nacionalinės M. K. Čiurlionio dailės mokyklos direktorius Romualdas Kondrotas.

Pasak S. Šadčenevos, dar mokslo metų pradžioje, davusi sutikimą dėl akademijos direktoriaus pareigų, ji informavo miesto vadovus, kad ketina dirbti tik iki 2021 metų pradžios.

Dabar šiose pareigose ją pakeis Romualdas Kondrotas, kuris į šias pareigas buvo paskirtas be konkurso. R. Kondrotas vadovavo M. K. Čiurlionio dailės mokyklai 26 metus, bet praeitų metų lapkritį konkurse direktoriaus pareigoms užimti nedalyvavo, išeidamas pasakė, kad reikia duoti kelią jauniems.

Nepaisant to, Romualdas Kondrotas sutiko dirbti Visagino kūrybos ir meno akademijoje, kur tikisi pritaikyti patirtį, sukauptą vadovaujant Nacionalinei M. K. Čiurlionio dailės mokyklai.

Buvusi Visagino menų mokyklos direktorė Česlava Pimpienė ilgus metus bendradarbiavo su Nacionaline M. K. Čiurlionio dailės mokykla ir jos direktoriumi, todėl gerai pažįsta R. Kondrotą.

„Jis ne kartą yra buvęs pas mus vykusiuose „Dainų dainelės“ konkursuose. Jei Romualdas Kondrotas bus Kūrybos ir meno akademijos direktoriumi, tai viskas bus gerai“, - sako Česlava Pimpienė.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Taigi nuo kovo 1 dienos Kūrybos ir menų akademijoje bus naujas vadovas.

Svetlana Šadčeneva dirbo Kūrybos namuose, o vėliau - akademijoje daugiau nei 27 metus. Jos darbo rezultatas - dviejų darželių pastatų rekonstrukcija, daugybė projektų, leidusių būrelius ir studijas aprūpinti moderniausia įranga. Bet svarbiausia - tai tūkstančiai vaikų, kurie sugebėjo save realizuoti įvairiose kūrybinėse ir techninėse srityse.

Yra vilties, kad šiek tiek pailsėjusi, S. Šadčeneva dar nustebins mus savo naujomis idėjomis neformaliojo švietimo srityje.


Ina Negoda

news.tts.lt

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта