S. Gentvilas apie gaisrą atliekų tvarkymo įmonėje „Žalvaris“: yra akivaizdžių pažeidimų
Lietuva ir Baltijos šalys 26 08 2022 682 peržiūros

S. Gentvilas apie gaisrą atliekų tvarkymo įmonėje „Žalvaris“: yra akivaizdžių pažeidimų

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas teigia, kad Kaune veikiančioje atliekų tvarkymo įmonėje „Žalvaris“ po gaisro pasimatė akivaizdūs pažeidimai. Ministro teigimu, pavojingos atliekos buvo kaupiamos po atviru dangumi.

„Yra akivaizdūs pažeidimai dėl to, kad pavojingos atliekos negali būti kaupiamos po atviru dangumi. Jos gali būti kaupiamos tik įkrovimo ir pervežimo laikui ar momentui. Kitas dalykas, yra labai daug nepažymėtų konteinerių su skystomis medžiagomis. Ir tai turbūt apsunkino ir gesinimo darbus, ir identifikavimo, ar tai sprogios medžiagos, ar ne“, – spaudos konferencijoje penktadienį sakė S. Gentvilas.

Anot ministro, šioje teritorijoje pagal leidimus gali būti 8,5 tūkst. tonų atliekų, maždaug pusė jų gali būti pavojingos atliekos. Pagal turimus duomenis, ministras pažymėjo, atliekų čia galėjo būti maždaug pusę tiek, kiek galima talpinti.

„Ar tai yra tiesa, ar skaičiai sutampa – parodys tyrimas ir duomenys iš jo“, – pridūrė jis.

S. Gentvilas taip pat pažymėjo, kad žala gamtai ir gyventojams yra padaryta, nes sudegė viduje esantys lakai bei tepalai.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

„Žala padaryta gruntiniams vandenims, tyrimu užsiima geologijos tarnyba. Kauno vandenys operatyviai užkimšo išleistuvus, taip pat aplinkos apsaugos agentūra paėmė tiek čia iš gruntinių vandenų, tiek Kauno mariose, tiek kitur“, – aiškino ministras.

„Tikėkimės, kad tarša bus lokalizuota. Kauno vandenys operatyviai užkimšo, kad vanduo nenutekėtų į Kauno marias“, – pridūrė ministas.

Kaip penktadienį išplatintame komentare žiniasklaidai teigė atliekų tvarkymo įmonės „Žalvaris“ direktorius Vitoldas Sapožnikovas, gaisras kilo Kaune esančiose antrinių atliekų rūšiavimo patalpose. Gaisro metu, preliminariais duomenimis, sudegė 135 tonos popieriaus ir 250 tonų plastiko. Gaisras apie vidudienį buvo užgesintas.


ELTA

Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo
Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo

Visagino savivaldybės administracijos teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus informacija

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта