S. Mickevičius sumokėjo už Lenkijos delegacijos vakarienę iš savo lėšų
Visagine 21 11 2018 1056 peržiūros

S. Mickevičius sumokėjo už Lenkijos delegacijos vakarienę iš savo lėšų

Lapkričio 12 d. Lenkijos Varmės Lidzbarko miesto delegacija atvyko į Visaginą pasirašyti bendradarbiavimo sutarties. Kaip ir priklauso, svečiai turi būti apgyvendinti ir pamaitinti.

Varmės Lidzbarko burmistrui nesvarbu, kur jį maitins. Tačiau merė atrodo susirūpinusi šiuo klausimu.

Prieš tai savivaldybės administracija atliko konkurencinį tyrimą, kad būtų nuspręsta, kokia įmonė teiks maitinimo paslaugas Lenkijos delegacijai. Konkurso nugalėtoja tapo UAB Gabriellona, o svečių maitinimas turėjo vykti bendrovei priklausančiame restorane restorane Gabriella.

Tačiau, kaip paaiškino administracijos direktoriaus pavaduotoja Aušra Andrijauskienė, daugiau kaip prieš 2 valandas iki maitinimo paslaugų teikimo pradžios, administracija atšaukė paraišką dėl susiklosčiusių aplinkybių, kurios nepriklausė nuo Lenkijos delegacijos vizito organizatorių.

Pasak A. Andrijauskienės, techninė specifikacija numato tokį paslaugos atšaukimą ne vėliau kaip prieš dvi valandas iki jos teikimo pradžios. Paslaugų sutartis nebuvo sudaryta, o skaičiavimai turėjo būti atlikti po jų suteikimo.

Kokios gi buvo nepriklausomos nuo organizatorių priežastys? News.tts.lt redakcija į šį klausimą paprašė atsakyti merės Dalios Štraupaitės.

Lenkijos delegacija vėlavo, nes pakeliui sugedo jų automobilis. Ir mes nežinojome, kada jie atvyks, ir apskritai, ar jie išvis atvyks tą dieną. Todėl pietūs restorane Gabriella buvo atšaukti, - paaiškino D. Štraupaitė.

Kai svečiai atvyko, merė davė įsakymą organizuoti jiems vakarienę restorane Rendezvous.

Kyla klausimas, kodėl negalima buvo paskambinti į restoraną Gabriella, paaiškinti situaciją ir paprašyti šio restorano administracijos suteikti paslaugą, kuriai jis greičiausiai buvo paruošę?

Lieka neaišku, kodėl staiga buvo nuspręsta svečius maitinti restorane Rendezvous, ypač kada, skirtingai negu Gabriella, jie visiškai nebuvo pasiruošę priimti lankytojų?

Apie tai papasakojo Ivanas Chomenko, Pirmadienis pas mus – išeiginė. Gavę prašymą priimti delegaciją, mes skubiai iškvietėme darbuotojus . Nors personalo nepakako, bet restorane Rendezvous svečius pasitiko ir pamaitino, kuo jie liko labai patenkinti.

Į klausimą, kas sumokėjo už svečių maitinimą, nes nebuvo jokios priežasties mokėti už restorano Rendezvous paslaugas iš biudžeto, Aušra Andrijauskienė atsakė glaustai, Pietūs nebuvo apmokėti iš biudžeto lėšų, mokėjo visi pietų dalyviai, išskyrus svečius.

Merė Dalia Štraupaitė taip pat pasakė, kad ji mokėjo už pietus.

Redaktoriai gavo dokumentą, pagal kurį Sergejus Mickevičius, už delegacijos pietus, o taip pat, už vakarienę ir pusryčius, apmokėjo 762,35 EUR sąskaitą iš savo asmeninės banko sąskaitos.

Redaktoriai turi informaciją, kad Aušra Andrijauskienė pasidalino su savo viršininku šią finansinę naštą. Kadangi merė D. Štraupaitė teigia, kad ji irgi mokėjo už vakarienę, paaiškėja, kad mes susidūrėme su miesto vadovų geros iniciatyvos pradžia - mokėti už save ir svečius oficialių vizitų metu.

Tačiau lieka neaišku, kodėl reikėjo pradėti visą šią istoriją su restoranų keitimu, švelniai tariant, netinkamai pasielgus su UAB Gabriellona?

Galbūt šią istoriją galėtų išaiškinti restoranas Gabriella, tačiau jo administracija atsisakė komentuoti situaciją.

Ina Negoda

Vertė Lina Latyševa

news.tts.lt

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта