S. Skvernelis: gal galima sudaryti žmonėms galimybę atlikti koronaviruso testą ir nueiti į teatrą?
Lietuva ir Baltijos šalys 25 03 2021 624 peržiūros

S. Skvernelis: gal galima sudaryti žmonėms galimybę atlikti koronaviruso testą ir nueiti į teatrą?

Buvęs premjeras Saulius Skvernelis siūlo, kad būtų galima žmonėms sudaryti galimybę pasidaryti testą dėl koronaviruso ir nueiti į teatrą.

„Siūlau pabandyti motyvuoti žmones per pozityvą. Jei galima atlikti COVID–19 testą ir išvykti atostogauti į Maldyvus, gal galima sudaryti žmonėms galimybę atlikti testą ir nueiti į teatrą?”, – feisbuke kreipdamasis į premjerę Ingridą Šimonytę teigė S. Skvernelis.

„Ką laimėsime? Pirma, suteiksime žmonėms galimybę vėl džiaugtis mūsų spektakliais, įkvėpti laisvės ir meno oro gurkšnį po ilgos priverstinės pertraukos. Antra, suteiksime galimybę scenos meno žmonėms vėl grįžti į sceną, užsiimti veikla, kurios jie neabejotinai labai pasiilgo. Trečia, sudarysime galimybę finansiškai iš dalies atsigauti meno įstaigoms. Ketvirta, skatinsime testuotis ir efektyviai žinoti ir kontroliuoti galimų susirgimų atvejus“, – vardijo privalumus premjeras.

Pasak S. Skvernelio, testas turėtų būti atliktas ne anksčiau nei prieš 24 valandas, turėtų būti dėvimi medicininiai respiratoriai, laikomasi saugaus atstumo, o bilietai parduodami tik elektroniniu būdu ir tik vardiniai.

„Suprantu, kad mano siūlymas sulauks kritikos – kodėl tik teatrai? Pradėkime nuo svarbiausio, pažiūrėkime, kaip seksis, tuomet galima žengti kitus žingsnius – koncertai, kino teatrai, sporto varžybos.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Girdėjau ir argumentus, kad neigiamo testo turėjimas nereiškia, kad žmogus nėra viruso platintojas, ar kad jis nesusirgs rytoj. Taip, rizikų yra, bet jas ir siūlau minimalizuoti“, – sako ekspremjeras.

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė trečiadienį sakė, kad dėl epidemiologinės situacijos kalbėti apie papildomus karantino sušvelninimus artimiausiu metu nėra pagrindo.


ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта