S. Skvernelis: jei bus galimybė užtikrinti saugumą, karantinas nebebus pratęstas
Visagine 19 05 2020 695 peržiūros

S. Skvernelis: jei bus galimybė užtikrinti saugumą, karantinas nebebus pratęstas

Premjeras Saulius Skvernelis neatmeta galimybės, kad karantinas šalyje po gegužės 31-osios nebebus pratęstas. Pasak Vyriausybės vadovo, nors šiuo metu į šį klausimą sunku atsakyti, neatmestina galimybė, kad birželį šalyje liks paskelbta tik ekstremalioji padėtis.

„Jei mes turėsime galimybes tam tikrą mūsų žmonių saugumą užtikrinti be šio režimo, tai galimas variantas, jog liks (paskelbta – ELTA) ekstremali situacija“, – antradienį Seime žurnalistams sakė premjeras.

Ministras pirmininkas taip pat teigė, kad sprendimas dėl karantino pratęsimo nėra politinis, todėl, akcentavo S. Skvernelis, šiuo klausimu nuspręsta bus tik atsižvelgiant į ekspertų rekomendacijas.

„Sprendimas yra labai paprastas. Mes dabar analizuojame, laiko yra dar dvi savaitės iki birželio pirmosios, kokie bus specialistų siūlymai dėl epidemiologinės situacijos. Tai nėra politiniai sprendimai, o ekspertų išvadomis grindžiant priimti sprendimai“, – teigė premjeras.

Trečiadienį spręs dėl tolesnio karantino režimo švelninimo

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Kartu premjeras informavo, kad jo vadovaujamas Ministrų Kabinetas trečiadienį, ko gero, toliau svarstys karantino tvarkos palengvinimą. Kaip teigė S. Skvernelis, ketinama svarstyti viešosiose ir uždarose erdvėse vykstančių renginių atnaujinimą.

„Matome tam tikrus sprendimus, kurie yra subrendę. Tikiuosi, kad rytoj Vyriausybė pritars, ir teatrų, koncertų, masinių renginių organizatoriai gaus grafiką, kada, esant teigiamai epidemiologinei situacijai, galėtų vykti renginiai viešosiose ir uždarosiose vietose. Manau, kad tai yra svarbu planuojant darbus. Pagal dabartinę situaciją manome, kad jau birželį, liepą, rugpjūtį, masiniai renginiai – teatrai, koncertai jau galėtų pradėti fukcionuoti. Bus taikomi tik tam tikri apribojimai dėl žiūrovų skaičiaus“, – teigė S. Skvernelis.


ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта