S. Skvernelis: policijos sistemai reikia kito vadovo
Lietuva ir Baltijos šalys 24 10 2019 570 peržiūros

S. Skvernelis: policijos sistemai reikia kito vadovo

Policijos sistemai reikia kito vadovo, sako premjeras Saulius Skvernelis, komentuodamas Vyriausybės sprendimą siūlyti atleisti kadenciją baigiantį policijos generalinį komisarą Liną Pernavą.

„Manau, kad tuos tikslus, kuriuos turėjo generalinis komisaras, jis pasiekė, ir šiandien, žvelgiant į situaciją policijos sistemoje, kalbant apie veiklą, apie padarytas reformas, apie vidinę atmosferą, aš manau, kad policijos sistemoje reikia kito vadovo. Tai natūralu, pasibaigė jo kadencija, jis atleidžiamas ne dėl kažkokių priekaištų, tiesiog natūrali kaita“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Premjeras, paklaustas, ar žino, ką toliau dirbti ketina L. Pernavas, pabrėžė, kad atsakingi pareigūnai likimo valioje nebus palikti.

„Jeigu norą toliau tarnauti Lietuvos valstybei generalinis komisaras išreikš, tokios galimybės bus sudarytos“, – sakė jis.

S. Skvernelis nepatvirtino, ar L. Pernavui nusimato policijos atašė Londone pareigybė. Visgi, kad toks scenarijus galėtų susiklostyti, premjeras neatmetė.

„Kol kas išspręskime klausimus dėl policijos generalinio komisaro atleidimo“, – sakė S. Skvernelis, pabrėždamas, kad policijos atašė Jungtinėje Karalystėje pareigybė valstybei yra reikalinga.

„Prieš dvejus metus yra priimtas sprendimas, kad ši pareigybė Lietuvos policijai yra reikalinga, ir vienas iš variantų toks gali būti“, – sakė S. Skvernelis.

Vyriausybė trečiadienio posėdyje nutarė prezidentui siūlyti atleisti kadenciją baigiantį policijos generalinį komisarą L. Pernavą.

Vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė trečiadienį patvirtino, kad Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadovas Renatas Požėla yra tarp kandidatų užimti policijos generalinio komisaro postą.

„Jis (R. Požėla. – ELTA) yra vienas iš kandidatų, mes svarstome. Šiandien Vyriausybei bus teikiamas nutarimo projektas dėl policijos generalinio komisaro atleidimo“, – žurnalistams sakė R. Tamašunienė.

Naujasis policijos vadovas turėtų paaiškėti lapkričio viduryje. Penkerių metų kadenciją L. Pernavas pradėjo 2014 m. lapkričio 11 d.

Policijos generalinį komisarą vidaus reikalų ministro siūlymu ir Vyriausybės teikimu skiria ir atleidžia Respublikos prezidentas.


ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта