SAM: pasiskiepyti nuo gripo, pneumokokinės infekcijos ir COVID-19 galima tą pačią dieną
Mokslas ir sveikata 08 10 2021 739 peržiūros

SAM: pasiskiepyti nuo gripo, pneumokokinės infekcijos ir COVID-19 galima tą pačią dieną

Vėstant orams vis daugiau laiko praleidžiant uždarose, mažai vėdinamose patalpose, išauga peršalimo rizika. Šalies medikai rekomenduoja nepamiršti pasiskiepyti ne tik nuo COVID-19, bet ir nuo šaltuoju metų sezonu plintančio gripo bei pneumokokinės infekcijos. Remiantis naujausiomis Lietuvos infektologų draugijos (LID) rekomendacijomis, nuo šiol tai padaryti bus daug patogiau – vieno vizito metu bus galima pasiskiepyti ir nuo COVID-19, ir nuo gripo, ir nuo pneumokokinės infekcijos. Skiepijama į skirtingas kūno vietas.

Sprendimas, leidžiantis nuo kelių ligų pasiskiepyti vieno vizito metu arba laikantis bet kokio pacientui patogaus intervalo, priimtas remiantis Ligų kontrolės ir prevencijos centrų gairėmis. Taip siekiama sumažinti papildomų ir perteklinių vizitų gydymo įstaigose skaičių bei palengvinti vakcinacijos procesą gyventojams.

Sveikatos apsaugos ministerija atkreipia dėmesį, kad asmenys, besiskiepijantys nuo COVID-19, to paties vizito metu gali pasiskiepyti ir nuo erkinio encefalito ar nuo kitų ligų (pvz. stabligės/difterijos, meningokokinės infekcijos ir kt.).

Gripo sezonas įprastai prasideda spalio mėnesį, o baigiasi – kitų metų gegužę, todėl nuo gripo skiepytis reikėtų nieko nelaukiant.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Nepamiršti pasiskiepyti tiek nuo COVID-19, tiek nuo gripo ir pneumokokinės infekcijos svarbu, nes sergant, pavyzdžiui, ir gripu, ir koronaviruso infekcija ligos forma bei gydymas yra sudėtingesnis, išauga sunkių komplikacijų (infarkto, insulto ir kt.) tikimybė.

Asmenys, vieno vizito metu norintys iš karto pasiskiepyti nuo kelių skirtingų ligų, tai gali padaryti užsiregistravę pirminės sveikatos priežiūros įstaigoje, kurioje yra prisirašę.


ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта