SAM pristatė gydymo įstaigoms parengtą taupymo planą – nebus taupoma nei medikų atlyginimų, nei paslaugų kokybės sąskaita
Lietuva ir Baltijos šalys 04 10 2022 610 peržiūros

SAM pristatė gydymo įstaigoms parengtą taupymo planą – nebus taupoma nei medikų atlyginimų, nei paslaugų kokybės sąskaita

Reaguojant į rekordines energijos kainas, antradienį sveikatos apsaugos ministerija pristatė gydymo įstaigoms parengtą taupymo planą. Anot sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio, siekiant, kad paslaugų tiekimas nesustotų, numatoma komunaliniams mokesčiams šiemet skirti papildomi 17 mln. eurų.

„Jaučiame, kad, reaguojant į situaciją, žiemai gydymo įstaigose yra pasiruošta, buvo perskaičiuoti paslaugų įkainiai, to perskaičiavimo rezultate 2022 metais gydymo įstaigas pasiekė papildomi 17 milijonai eurų, kitiems metams papildomai dar planuojame 20 milijonų eurų. Kadangi situacija keičiasi labai dinamiškai, tai lapkričio pirmai dienai vėl imsime duomenis, vėl žiūrėsime, kokią turime situaciją, ją tikrinsime ir žiūrėsime, ar reikia dar kartą perskaičiuoti“, – antradienį Sveikatos apsaugos ministerijoje žurnalistams teigė A. Dulkys. 

Ministras atkreipė dėmesį, kad nuo sausio mėnesio buvo numatyta gydymo įstaigoms skirti po 1mln. eurų. 

„Tai reiškia, kad jau gydymo įstaigas yra pasiekę 12 mln. eurų“, – aiškino ministras.

A. Dulkys pabrėžė, kad taupymo plano tikslas ne tik, kad paslaugų tiekimas nenustotų, tačiau ir tai, jog taupymas neturėtų įtakos paslaugų kokybei ir darbuotojams.

„Dabar yra sudarytos visos sąlygos netaupyti nei medikų atlyginimų sąskaita, nei paslaugų kokybės sąskaita“, – sakė ministras.

Anot ministro, lapkričio mėnesio sąskaitos jau bus skaičiuojamos pagal padidintą įkainį. Todėl, pabrėžė A. Dulkys, nerimauti, kad dėl šildymo kainų reikės uždaryti gydymo įstaigas nevertėtų. 

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

„Jei gydymo įstaiga turės ilgalaikes problemas, reikia ieškoti kitų priežastčių, galbūt ją palieka pacientai ar dar kitos priežastys. Noriu priminti, kad per kelis pandemijos metus, gydymo įstaigoms buvo mokama viena dvyliktoji užmokesčio. Tas turėjo galimybę sudaryti pagalvės elementą“, – aiškino A. Dulkys. 

Sveikatos apsaugos viceministrė Aušra Bilotienė-Motiejūnienė taip pat pridūrė, kad nuo spalio mėnesio iki metų pabaigos papildomai skirta 5 milijonai.

„Tai yra spalio, lapkričio ir gruodžio paslaugoms paskaičiuota padidintos bazinės kainos. O nuo naujų metų papildomai bus skiriama 20 milijonų. Bet įsivertinus pirmąjį pusmetį, jeigu situacija keistųsi ir mes turėtume už trečią ketvirtį kitokią situaciją, tai vėlgi spręstume ir žiūrėtume, ar tų 20 mln. būtų pakankamai ateinantiems metams“, – pridūrė ji.

Anot A. Bilotienės-Motiejūnienės, nors ministerija pateikė taupymo planą, vis tik, pažymi ji, kiekvieną gydymo įstaiga turėtų individualiai įsivertinti, kaip galima sutaupyti.

„Ministerija pateikė tas bendrąsias rekomendacijas. O recepto vieno visoms įstaigoms nėra, kadangi pastatai skirtingi, paslaugos irgi tam tikra prasme skirtingos. Vadinasi, kiekviena įstaiga turės įsivertinti, ką ir kaip galima sutaupyti“, – kalbėjo viceministrė.


ELTA

Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo
Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo

Visagino savivaldybės administracijos teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus informacija

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта