Sausio 13-oji – Laisvės gynėjų diena
Visagine 13 01 2023 313 peržiūros

Sausio 13-oji – Laisvės gynėjų diena

Kasmet sausio 13-ąją užplūsta dvejopi jausmai: viena vertus - tai didžiulis pasididžiavimas savo tauta ir jos drąsa, kita vertus - tai liūdesio pripildytos mintys, bylojančios apie praeitį, kurioje mūsų tautiečiai turėjo tiek daug išgyventi, kad pasiektų, rodos, šiandien kai kuriems elementarius dalykus - laisvę ir nepriklausomybę.

Ši sausio 13-oji kitokia. Ji ne tik nukelia mus į istorinę praeitį, bet ir grąžina į čia pat esančią realybę, kur visai šalia esanti suvereni valstybė kovoja prieš žiaurų, nevaldomą ir metų metus augintą, propaganda ir pikčiausiais kėslais apsisiautusį blogį.

Nepriklausomybė - tai didžiausias mūsų turtas, po savimi nešantis didžiulę kovų ir pasipriešinimo blogiui patirtį. Šią simbolinę kovų ir laisvės dieną kviečiame mintimis padėkoti visiems, kurie kovojo, kad mes šiandien turėtume šiuos didžiausius turtus: laisvę ir nepriklausomybę!

Sausio 13-osios 17 valandą (Vilties g. 5) kviečiame tradiciškai susirinkti prie laužų ir su puodeliu arbatos prisiminti mūsų didvyrius - mūsų visų Laisvės gynėjus.

Būkime vieningi, vertinkime, tausokime ir didžiuokimės savo praeitimi, dabartimi ir ateitimi drauge!

Savivaldybės meras Erlandas Galaguz

Administracijos direktorius Virginijus Andrius Bukauskas

 

Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu
Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu

Gegužės 4 dieną Visagine bei apylinkėse vyks ralis

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта