SEB banko klientai jau gali pervesti ir gauti pinigus pagal momentinio mokėjimo nurodymus
Įdomu žinoti 07 05 2019 952 peržiūros

SEB banko klientai jau gali pervesti ir gauti pinigus pagal momentinio mokėjimo nurodymus

Nuo antradienio SEB banko klientai gali atlikti momentinius mokėjimus eurais į sąskaitas kituose bankuose. Momentiniai mokėjimai leidžia lėšas į įvairių Lietuvos, ES ir Europos ekonominės erdvės šalių bankų sąskaitas pervesti akimirksniu visą parą, įskaitant ir savaitgalius bei švenčių dienas. Momentinių mokėjimų įskaitymo paslaugą SEB bankas pasiūlė pernai rudenį, o nuo šiol klientai galės tokius mokėjimus ir patys inicijuoti. 

„Pervesti lėšas eurais į kitus bankus SEB banko klientai nuo šiol galės ir per Velykas ar Kalėdas, taip pat kitų švenčių dienomis, savaitgaliais ar po darbo valandų, kai įprastai lėšos eurais (SEPA) nepervedamos. Momentiniai mokėjimai atliekami bet kuriuo paros metu ir darbo, ir poilsio ar švenčių dienomis, o lėšos gavėjo sąskaitą pasiekia greičiau negu per 10 sekundžių“, - pranešime cituojamas SEB banko valdybos narys, Mažmeninės bankininkystės tarnybos direktorius Vaidas Žagūnis.

Pasak SEB banko atstovo, momentinių mokėjimų galimybė aktuali daugumai banko ir privačių, ir verslo klientų. 

„Verslo klientams, kurie palaiko ryšius su partneriais ir tiekėjais užsienio šalyse, ši naujiena ypač svarbi. Jeigu iki šiol pervedant pinigus į kitą banką tekdavo laukti kelias valandas ar net dienas, tai dabar pinigus iki 15 tūkst. eurų į kito banko sąskaitą bus galima pervesti akimirksniu“, - sakė V. Žagūnis. 

Momentinių mokėjimų galimybė turėtų paskatinti didesnį elektroninių atsiskaitymų populiarumą ir tarp šalies gyventojų, nes atsiskaitymas su fiziniais asmenimis taps paprastesnis. 

„Kai atsiskaitymas vyksta tarp fizinių asmenų, pardavėjai nori lėšas gauti tuojau pat, todėl pirkėjas dažnai neturi kito pasirinkimo ir moka grynaisiais pinigais. Taigi galimybė atsiskaityti už prekes ar paslaugas iškart pervedant pinigus į pardavėjo sąskaitą bus patraukli klientams, kurie įpratę atsiskaityti elektroniniu būdu ir kuriems šios galimybės trūko“, - pažymėjo SEB banko Mažmeninės bankininkystės tarnybos vadovas. 

Jei mokėjimo suma viršys 15 tūkst. eurų, lėšos bus pervedamos pagal įprastą SEPA mokėjimo nurodymą. Kaip įprastas SEPA mokėjimas lėšos bus pervedamos ir tais atvejais, kai gavėjo bankas nesudaro galimybės savo klientams gauti lėšas pagal momentinio mokėjimo nurodymus.

Pažymima, kad momentinio mokėjimo nurodymą SEB banko klientai gali pateikti per interneto banką ir naudodamiesi mobiliąja programėle. Momentiniai mokėjimai klientams kainuos tiek pat, kiek ir įprasti SEPA mokėjimai eurais, o pasirinkę paslaugų planus galės juos atlikti nemokamai nustatytą kartų per mėnesį skaičių arba neribotai - pagal pasirinktą planą.

ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта