Seimas pritarė dar labiau riboti azartinių lošimų reklamą
Lietuva ir Baltijos šalys 30 05 2019 718 peržiūros

Seimas pritarė dar labiau riboti azartinių lošimų reklamą

Ketvirtadienį Seimo posėdyje pritarta Azartinių lošimų įstatymo pataisoms, pagal kurias dar griežčiau žiūrima į lošimų reklamą.

Įstatyme įtvirtinta, kad nuo šių metų lapkričio 1 d. Lietuvos teritorijoje bus draudžiama reklamuoti azartinius lošimus, išskyrus azartinius lošimus organizuojančių bendrovių pavadinimus, prekės ženklus ir organizuojamų lošimų rūšis.

Nuo tos pačios dienos bus draudžiama jaunesniems kaip 18 metų asmenims skirtose interneto svetainėse skelbti bet kokią su azartiniais lošimais susijusią informaciją. Jaunesniems kaip 18 metų asmenims skirta interneto svetaine laikytina interneto svetainė, kurioje ne mažiau kaip 4/5 turinio yra skirta vaikams ir paaugliams skirtų renginių bei reiškinių aprašymui, profesionaliam jų vertinimui, informavimui apie juos, vaikų ir paauglių meninės ir techninės kūrybos sklaidai.

Taip pat patikslinta formuluotė, draudžianti jaunimui lankytis lošimo įstaigose. Įstatyme įtvirtinta, kad nuo šių metų liepos 1 d. jaunesnius kaip 18 metų asmenis, taip pat asmenis, nepateikusius asmens tapatybę patvirtinančio dokumento, bus draudžiama įleisti į lošimo automatų ir bingo salonus, lažybų ir totalizatorių punktus. Draudžiama jaunesniems kaip 18 metų asmenims dalyvauti nuotoliniuose lošimuose.

Azartinius lošimus organizuojančios bendrovės privalės patikrinti klientų, įeinančių į lošimo automatų ir bingo salonus, lažybų ir totalizatoriaus punktus, tapatybę.

Seime 86 parlamentarai balsavo už įstatymo projektą, du – prieš ir 6 Seimo nariai susilaikė.

ELTA

Geri pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA
Geri pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA

Balandžio mėnesio pasiūlymai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта