Seimo narys N. Puteikis, žemindamas policiją ir pareigūnus, pažeidė etiką
Įvykiai ir kriminalas 15 11 2012 794 peržiūros

Seimo narys N. Puteikis, žemindamas policiją ir pareigūnus, pažeidė etiką

Seimo Etikos ir procedūrų komisija, išnagrinėjusi Policijos departamento prie VRM prašymą ir vadovaudamasi Lietuvos Respublikos Seimo statuto 78 straipsnio 1 dalies 3 punkto nuostata, tyrė Seimo nario Naglio Puteikio pasisakymų viešoje erdvėje atitikimą Lietuvos Respublikos valstybės politikų elgesio kodekse įtvirtintiems politikų elgesio principams.:::Visus Seimo nario Naglio Puteikio pasisakymus Policijos departamentas laiko pažeidžiančiais jo pasisakymuose minimų asmenų teises į garbę ir orumą, neetiškais, neatitinkančiais pripažįstamų dorovės ir moralės normų.

Komisija nustatė, kad valstybės politikų elgesys viešajame gyvenime reglamentuojamas Lietuvos Respublikos valstybės politikų elgesio kodekse. Valstybės politikų elgesio kodekso 4 straipsnyje yra įtvirtinti valstybės politikų elgesio principai, kuriais politikai turi vadovautis viešajame gyvenime. Šio kodekso 4 straipsnio 1 dalies 1 punkte įtvirtintas pagarbos žmogui ir valstybei principas, numatantis, kad politikas turi vadovautis Lietuvos Respublikos Konstitucija ir teise, didinti pasitikėjimą valstybe ir jos institucijomis. Šio straipsnio 5 punkte apibrėžtas padorumo principas, įpareigojantis valstybės politiką elgtis deramai pagal einamas pareigas, vengti situacijų, kai politiko elgesys kenktų jo institucijos, kurioje jis eina pareigas reputacijai ir autoritetui, o 6 punkte pavyzdingumo principas, įpareigojantis valstybės politikus deramai elgtis visuomenėje, laikytis visuotinai pripažįstamų dorovės, moralės ir etikos normų.

Lietuvos Respublikos Seimo statuto 22 straipsnio 2 dalyje įtvirtinta nuostata, kad Seimo nariai už asmens įžeidimą ar šmeižtą gali būti traukiami atsakomybėn bendrąja tvarka.

Etikos ir procedūrų komisija nusprendė, kad Seimo narys Naglis Puteikis, viešoje erdvėje nepagarbiai, įžeidžiančiai, žeminančiai pasisakydamas apie Lietuvos Respublikos policiją ir jos pareigūnus, pažeidė Lietuvos Respublikos valstybės politikų elgesio kodekso 4 straipsnio 1 dalies 1, 5 ir 6 punktų nuostatas.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

policija.lt

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта