Seimo opozicijos nariai reikalauja K. Mažeikos atsakyti į klausimus dėl situacijos aplinkos srityje
Lietuva ir Baltijos šalys 26 06 2019 600 peržiūros

Seimo opozicijos nariai reikalauja K. Mažeikos atsakyti į klausimus dėl situacijos aplinkos srityje

Dešimt skirtingoms opozicijos frakcijoms priklausančių parlamentarų kviečia aplinkos ministrą Kęstutį Mažeiką artimiausiame Seimo posėdyje pateikti atsakymus dėl susidariusios situacijos aplinkos srityje.

Parlamentarai pranešime teigia, kad aplinkos srityje, ypatingai miškų sektoriuje, yra įsivyravęs chaosas, galimas neskaidrumas ir verslo interesų protegavimas.

„Miestų medžių kirtimo vajuje, kai visuomenė ir taip yra sunerimus, didinami valstybinių miškų kirtimai, užsimota skatinti kirtimus privačiuose miškuose. Ypač daug klausimų kelia dirbtinai sumažinta medienos kaina, dėl kurios valstybė kasmet gali netekti 70 mln. eurų pajamų“, – sako Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūno pavaduotoja Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

K. Mažeikos klausiama, ar ketinama imtis iniciatyvos taisyti, kaip teigiama, klaidingą sprendimą dėl valstybinių miškų kirtimo kvotų padidinimo, domimasi sprendimu 20 proc. sumažinti valstybinių miškų medienos kainą, klausiama, kodėl, parlamentarų teigimu, nebuvo atsižvelgta į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT), Vyriausybės Teisės grupės ir Valstybinių miškų urėdijos (VMU) pastabas.

Kreipimesi Seimo nariai taip pat prašo K. Mažeiką pasiaiškinti dėl jo ryšių su medienos perdirbimo įmone „Juodeliai” bei ketinimo perkelti VMU būstinę į jo vienmandatę rinkimų apygardą Kazlų Rūdoje.

Aplinkos ministro prašoma atsakyti į klausimus dėl mažinamų Kauno vandenviečių teritorijų bei geriamo vandens trūkumo.

Praeitą savaitę „Delfi.lt“ skelbė, kad VMU generalinis direktorius Marius Pulkauninkas nusprendė palikti pareigas dėl to, kad nesulaukia politinio palaikymo. Jo teigimu, vienas iš esminių dalykų, nulėmusių sprendimą trauktis, buvo praeitą trečiadienį Vyriausybės patvirtintos medienos supirkimo taisyklės. Jis taip pat teigė, kad sprendimas susijęs ir su VMU būstinės perkėlimu į Kazlų Rūdą.

Tiesa, penktadienį „Delfi TV” M. Pulkauninkas sakė susitikimo su aplinkos ministru Kęstučiu Mažeika metu sutikęs dar pagalvoti dėl savo sprendimo.

Jo teigimu, susitikti su ministru planuojama liepos viduryje.


ELTA

Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita
Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita

Pagal reglamentą kiekvienas savivaldybės Tarybos narys kartą per metus turi atsiskaityti apie savo nuveiktą darbą gyventojams

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта