Seimo Pirmininkė: Rusija bandys mus palaužti strateginės kantrybės lenktynėse
Lietuva ir Baltijos šalys 05 09 2022 393 peržiūros

Seimo Pirmininkė: Rusija bandys mus palaužti strateginės kantrybės lenktynėse

Pirmadienį Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, susitikusi su Liuksemburgo Didžiosios Hercogystės Ministru Pirmininku Ksavjė Beteliu (Xavier Bettel), pabrėžė, kad dabartiniame kontekste labai svarbus regioninis bendradarbiavimas, įskaitant trijų Baltijos ir Beniliukso šalių formatą ir laikantis principo „vienas už visus, visi – už vieną“, strateginė partnerių kantrybė ir toliau teikiama įvairiapusė parama Ukrainai.

„Rusija bandys mus palaužti strateginės kantrybės lenktynėse, todėl labai svarbu nepasiduoti. Privalome nebefinansuoti agresorės karo mašinos, užtikrintai įgyvendindami numatytas sankcijas ir priimdami reikalingus sprendimus, kad taptume nepriklausomi nuo Rusijos energijos“, – išplatintame pranešime teigė V. Čmilytė-Nielsen. 

Šiame susitikime Seimo Pirmininkė dar kartą atkreipė dėmesį, kad Rusijos pradėtas neišprovokuotas karas – ne tik karas Ukrainoje. Tai karas su visu demokratiniu pasauliu. Todėl Europa privalo nesustoti ir padėti Ukrainai jį laimėti.

„Europos Sąjungos šalies kandidatės statuso suteikimas Ukrainai yra labai svarbus mūsų paramos ženklas. Lietuva teikia ekspertinę pagalbą, kad kuo greičiau būtų pradėtos derybos dėl stojimo. Be to, ES ir NATO sąjungininkės privalo toliau teikti ilgalaikę karinę, finansinę ir humanitarinę paramą. Daug vilčių teikia istorinis NATO viršūnių susitikimas Madride, kuris parodė Aljanso vienybę. Dabar tik reikia įgyvendinti pagrindinius sprendimus kaip sustiprintas atgrasymas ir gynybos laikysena, perėjimas prie modernios gynybos rytiniame flange. Esu įsitikinusi, kad to pasieksime iki NATO viršūnių susitikimo Vilniuje kitais metais“, – teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

Pasak Seimo Pirmininkės, dėl regiono saugumo Lietuva taip pat užtikrins pakankamas išlaidas gynybai, investuos į reikiamą infrastruktūrą ir priimančiosios šalies paramos paketą dislokuotiems sąjungininkų kariams.


ELTA

Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita
Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita

Pagal reglamentą kiekvienas savivaldybės Tarybos narys kartą per metus turi atsiskaityti apie savo nuveiktą darbą gyventojams

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта