Seulas: Šiaurės Korėja susprogdino bendrą abiejų Korėjų ryšių biurą
Pasaulyje 16 06 2020 490 peržiūros

Seulas: Šiaurės Korėja susprogdino bendrą abiejų Korėjų ryšių biurą

Šiaurės Korėja antradienį susprogdino abiejų Korėjų bendrą ryšių biurą Šiaurės Korėjos pasienio mieste Kesonge, pranešė Pietų Korėjos susivienijimo ministerija.

„Šiaurės Korėja 14.49 val. susprogdino Kesongo ryšių biurą“, – teigė ministerija, atsakinga už abiejų Korėjų santykius.

Pranešimas paskelbtas praėjus kelioms minutėms po to, kai pasigirdo sprogimas ir pradėjo kilti dūmai iš teritorijos, kurioje įsikūręs šis ryšių biuras.

Nuo birželio pradžios Šiaurės Korėja grasina ir daro spaudimą Pietų Korėjai. Pchenjaną papiktino skrajučių, kuriose kritikuojamas Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas, mėtymo akcijos. Pietų Korėjos aktyvistai ir pabėgėliai iš Šiaurės Korėjos mėtė skrajutes Šiaurės Korėjoje. Jose Kim Jong Unas kritikuojamas dėl žmogaus teisių pažeidimų ir savo branduolinių užmojų.

Praėjusią savaitę Pchenjanas nutraukė visas ryšių linijas su Seulu, o šį antradienį pagrasino vėl nusiųsti karius į demilitarizuotą pasienio zoną. Praėjusį savaitgalį, be to, Šiaurės Korėjos vadovo sesuo Kim Yo-jong pagrasino, kad bus sunaikintas bendras ryšių biuras.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Bendras ryšių biuras buvo tuščias nuo sausio dėl Covid-19 apribojimų. Biuras, įkurtas Šiaurės Korėjos teritorijoje, atidarytas 2018 metais, kad abi Korėjos galėtų komunikuoti.

ELTA

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта