Skelbiame paskutinįjį festivalio "Rudeninės" svečių penketuką!
Kultūros ir sporto renginiai 27 09 2018 1195 peržiūros

Skelbiame paskutinįjį festivalio "Rudeninės" svečių penketuką!

Duduk-bend (Sankt - Peterburgas)

Duduko muzika yra vadinama neatskiriama armėnų tautos kultūrinio gyvenimo ir visuomeninio identiteto dalimi. Jau daugelį amžių ji lydi tautines Armėnijos šventes, renginius, dainas ir šokius, vestuvines bei laidotuvių ceremonijas. 2005 metais unikaliai armėniško duduko muzikai buvo suteiktas pasaulinio UNESCO nematerialaus kultūrinio paveldo vardas.

Vitalijus Pogosianas – kompozitorius, muzikantas. Jo kūrybinis kelias prilygsta naujų įspūdžių ir galimybių paieškai, naujo muzikinio instrumento, kuris padėtų išreikšti visą artisto jausmų gilumą, perduoti visus jo nuotaikos ir kompozicinių idėjų niuansus. Skirtinguose šio kelio etapuose šią nišą užpildė akordeonas, fortepijanas ir gitara, tačiau pagrindiniu savo saviraiškos atradimu Vitalijus vadina duduką.

Nepakartojamas tembras, įvairūs intonaciniai niuansai, skirtingos atlikimo technikos variacijos – visa tai leidžia itin plačiai bei laisvai eksperimentuoti su šiuo instrumentu, kuo Vitalijus drąsiai ir užsiima. Taip gimė tokios kompozicijos kaip „Širdis žino“, „Mano svajos“, „Malda“, „Nuotaika“, „Rio-de-Žaneiro“, „Vaikystės melodija“ ir daugelis kitų. Šis muzikantas duduko pagalba visiškai paprastai ir kartu tobulai groja tradicines armėniškas melodijas. Tokia plati atliekamų kompozicijų gama leidžia Vitalijui rengti nepakartojamus solinius koncertus bei dalyvauti jungtiniuose koncertuose, kur skirtingi instrumentai organiškai papildo vienas kitą.

Aleksejus Barakovas – akordeonas. Tarptautinių konkursų laureatas, Rusijos Federacijos Kultūros Ministerijos stipendijų ir grantų savininkas, Astora Piacolli (Italija) konkurso laureatas Dmitrijus Levanovskis – klavišai, kompozitorius, muzikantas, aranžuotojas. Antonas Filatovas – perkusininkas, būgnininkas, Sankt Peterbrgo perkusininkų draugijos vadovas.




Černigovo apskrities nusipelnęs  folkloro ansamblis „Severiane“

Vadovė: Olga Kocur
Įkūrimo data: 1988 m.

Steigėjas ir pirmasis kolektyvo vadovas buvo Stanislavas Škaranda. Beveik dešimt metų ansamblio vadovu buvo Aleksandr Jakubec. Dabar ansamblio vadovė yra Olga Kocur. Akompaniatorius - Vladimir Makejev.

Pagrindinė ansamblio sudėtis yra 12 dalyvių. ,,Severiane” keri žiūrovus savo vokalinėmis choreografinėmis kompozicijomis, mini-spektakliais, sukurtais remiantis surinkta folkloro medžiaga Černigovo srityje.

Kolektyvo vadovė Olga Kocur renka, užrašo, iššifruoja medžiagą, išsaugo Černigovo krašto kūrybinį paveldą. Ansamblis yra nuolatinis miesto koncertų ir švenčių dalyvis. Kolektyvas ne kartą dalyvavo tarptautiniuose bei Ukrainos festivaliuose.



Grupė „REGISTON“ (Uzbekistanas)

Grupę „Registon“, įkurtą 2005 m., sudaro keletas muzikantų-virtuozų ir solistė. Grupės įkūrėjas ir meno vadovas yra Uzbekistano valstybinės konservatorijos docentas, respublikinių konkursų laureatas, muzikantas, grojantis nacionaliniais instrumentais ud ir dutar bas - Zulchorbekas Turapovas.

Grupės nariai – nusipelnęs Uzbekistano artistas, respublikinių konkursų laureatas – Kamilžon Šermatov (čangas, kanunas).
Pagrindinio respublikinio makomistų konkurso prizo nugalėtojas – Utkir Kadyrov (Hidžakas, sato).
Respublikinio konkurso laureatas Ichtijer Pulatov (doira, mušamieji instrumentai).

Unikalaus balso savininkė, grupės solistė – Respublikinės Zulfijos premijos laureatė Mochičechra Šomurodova.
Grupės muzikinėje veikloje ypatingas dėmesys skiriamas Uzbekistano liaudies dainų, autorinės muzikos ir įvairių pasaulio šalių muzikos propagavimui.
Muzikantai naudojasi originaliu kūrinių interpretacijos metodu, kuris padeda atskleisti nacionalinės muzikos koloritą.

Grupė „Registon“ savo kūryba ir atlikimu džiugino Japonijos, Belgijos, Olandijos, Austrijos, Kazachstano, Latvijos, Egipto, Kinijos Liaudies Respublikos, Lietuvos klausytojus.




Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

Folkloro grupė „Vargan“

Grupės vadovė Olga Jemeljančik.

Folkloro grupė „Vargan“ apjungė žmones, besidominančius tradicinės  baltarusių kultūros išsaugojimu. Grupė stengiasi studijuoti ir atgaminti tradicinę baltarusių kultūrą: dainas (apeigines ir lyrines), šokamąjį ir  instrumentinį folklorą. Grupės dalyviai stengiasi perimti ir perteikti autentišką atlikimo manierą. „Vargan“ dalyvauja įvairiuose kultūros renginiuose  Baltarusijoje ir už jos ribų. Grupė atlieka įvairių Baltarusijos regionų (Polesės, Centrinės Baltarusijos, Podneprovės, Posožjės, Ponemonės) dainas. Ypatingą vietą grupės repertuare užima Podvinės dainos, kurios  buvo surinktos etnografinių ekspedicijų metu.





Baltarusių folkloro studija „Žemerva“

Baltarusių folkloro studija „Žemerva“ įkurta 2003 prie Mažosios Tėvynės muziejaus Studzivoduose,  Lenkijoje, Dorofejaus Fioniko ir jo sesers Anos. Dorofejus – neeilinė asmenybė, talentingas, kuklus, tikintis žmogus. Spėja nuveikti labai daug ką:  Mažosios Tėvynės muziejaus įkūrėjas, cerkvės choro regentas, rašo nuostabias knygas apie gimtojo krašto istoriją, leidžia kompaktines plokšteles su baltarusių liaudies dainų įrašais, nes vienu iš esminių savo gyvenimo tikslų įvardija dvasinės ir materialiosios dvasinės baltarusių tautos kultūros propagavimą.

Kartu su šeima gyvena tradicinio kaimo ūkio gyvenimą: pats kulia grūdus, pjautuvu pjauna javus, šienauja dalgiu, sėja rankomis.

Jis puikiai dainuoja baltarusių liaudies dainas ir groja senovine armonika. „Žemervos“ repertuare- tradicinės Podjašlės krašto ir Polesės apeigų ir darbo dainas, surinktas ir užrašytas ekspedicijose nuo 1969 iki 2017 metų. Podjašlės kraštas – tai regionas, kuriame kompaktiškai gyvena baltarusiai. Ansamblis (akordeonas, smuikai ir būgnas) groja ir šio regiono instrumentinę muziką.



Visagino kultūros centro informacija

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта