Smurto artimoje aplinkoje atvejų sumažėjo, bet kiti duomenys neramina
Įvykiai ir kriminalas 11 10 2018 1058 peržiūros

Smurto artimoje aplinkoje atvejų sumažėjo, bet kiti duomenys neramina

Smurtas artimoje aplinkoje

Remiantis statistinėmis duomenimis – Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Visagino policijos komisariate 2018 m. sausio – rugpjūčio mėnesiais buvo pradėti 56 ikiteisminiai tyrimai dėl smurto artimoje aplinkoje, 2017 m. per tą patį laikotarpį buvo pradėti 62 ikiteisminiai tyrimai.

Smurtą artimoje aplinkoje negalima toleruoti, tad jei patiriate bet kokios rūšies ar formos smurtą, arba pažįstate ką nors, kas tai patiria, nebijokite kreiptis profesionalios pagalbos į psichologą, teisininką, medicinos įstaigą, policiją. Už smurtą artimoje aplinkoje taikoma baudžiamoji atsakomybė.

KUR KREIPTIS PATYRUS SMURTĄ?

Jeigu reikia skubios pagalbos, skambinkite bendruoju pagalbos telefonu 112 ir praneškite apie smurtą šeimoje. Taip pat apie smurto įvykį galite pranešti policijai per policijos elektroninių paslaugų sistemą http://www.epolicija.lt/, policijos pasitikėjimo telefonu (8 5) 272 5372 arba el. p. artimas.smurtas@policija.lt.

SPECIALIZUOTAS PAGALBOS CENTRAS: Statybininkų 7, Visaginas (tel.: 8 699 20069).

VISAGINO ŠEIMOS IR VAIKO GEROVĖS CENTRAS: Statybininkų g. 7 (8 386)75280.

Jei Jums labai sunku, pasidalinti savo išgyvenimais galite paskambinus nemokamu telefonu:

- „Pagalbos moterims linija“ emocinė parama telefonu 800 66366 (visą parą) ir el. paštu pagalba@moteriai.lt 
- „Vilties linija“ telefonu 116 123 (visą parą), el. paštu 116123@viltieslinija.lt 


Vagystės

Per aštuonis mėnesius įvykdytos 33 vagystės.

Niekada nepraraskite budrumo ir saugokite savo turtą, o paprasčiausi patarimai apsaugos jus nuo nelaimių. Visada rakinkite gyvenamųjų patalpų duris, niekada be priežiūros nepalikite asmeninių daiktų, į namus neįsileiskite svetimų žmonių ir nesigirkite apie laikomus vertingus daiktus, saugokite banko kortelių PIN kodus, niekam jų neatskleiskite. Niekada nepalikite atrakintų automobilių durų ar atidarytų langų bei stoglangių net jeigu išeinate trumpam, taip pat išimkite visus asmeninius net ir nevertingus daiktus.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Sukčiavimas

Per aštuonis mėnesius užfiksuoti 7 sukčiavimo atvejai.

Jei Jums ar Jūsų artimiesiems paskambino telefoniniai sukčiai, neskubėkite vykdyti jų nurodymų, o patys susisiekite su artimaisiais. Jei nukentėjote nuo telefoninių, internetinių sukčių veiklos, visais atvejais informuokite policiją telefonu 112.

Būkite atsargūs su netikromis elektroninėmis parduotuvėmis, kurių svetainės vaizdas, pirkimo procesas nesukelia jokių įtarimų, tačiau prekių ar paslaugų asmenys negauna.

Kelių eismo taisyklių pažeidimai

Per aštuonis mėnesius buvo pradėti 8 ikiteisminiai tyrimai dėl vairuotojų padarytų nusikalstamų veikų, t. y. transporto priemonių vairavimo apsvaigus nuo alkoholio, kai nustatytas daugiau nei 1,5 promilės girtumas. Nustatyti 9 atvejai, kai transporto priemones vairavo vairuotojai apsvaigę nuo alkoholio, narkotinių ar psichotropinių medžiagų, 583 greičio viršijimo atvejai, 36 – neblaivūs dviratininkai, 95 pažeidimus padarė pėstieji.

Būkite atsargūs keliuose, nepažeidinėkite kelių eismo taisyklių, tamsiu paros metu, ar esant blogam matomumui su savimi visada turėkite atšvaitą, arba dėvėkite šviesą atspindinčią liemenę.

Saugokite save ir savo artimuosius!

Visagino policijos komisariato informacija

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта