Socialdemokratai iškėlė kandidatus į merus
Rinkimai 2023 05 10 2022 917 peržiūros

Socialdemokratai iškėlė kandidatus į merus

Rugsėjo 24 d. Jonavoje vykusioje Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) konferencijoje socialdemokratai paskelbė 2023 metų savivaldos rinkimuose mero posto sieksiančių kandidatų sąrašą. 

Konferencijos metu patvirtintų LSDP kandidatų į savivaldybių merus – 53, tačiau LSDP pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė akcentavo, kad kandidatus į merus partija iškels visose 60 Lietuvos savivaldybių. „Kandidatus į merus turėsime visose 60 savivaldybių, tuo net neabejojame. Mes turime 15 merų, kurie yra išrinkti ir kurie yra socialdemokratų nariai. Kartelė yra aukštai pakelta,  aukštai – turime turėti nemažiau kaip 15 merų, tiesiogiai išrinktų žmonių. Kitokio tikslo mes turėti ir negalime. Jei dirbsime atsakingai, tikimės bus išrinkta daugiau socialdemokratų merų.

Regionuose yra daug problemų, kurios nugula tiesiogiai ant gyventojų pečių, tai ir švietimas, ir sveikata, ir darbo vietos, ir apskritai gyvenimo kokybė, socialiniai klausimai. Visą tai turi spręsti žmonės turintys patirtį ir pasitikėjimą, o mes turime savivaldybėse po praeitų rinkimų daugiausiai žmonių“, – dėstė partijos pirmininkė. 

Kandidatu į Visagino merus, Visagino skyriaus teikimu, patvirtintas Virginijus Andrius Bukauskas, Visagino savivaldybės administracijos direktorius. 

„Šių metų birželio mėnesį buvo priimtas naujas Vietos savivaldos įstatymas, kuris įsigalios po 2023 m. rinkimų į savivaldybių tarybas. Šiuo įstatymu iš esmės pakeista mero kompetencija. 

Meras - negali būti savivaldybės tarybos nariu. 

Meras bus nebe atstovaujamosios valdžios atstovas, bet jis bus vykdomoji valdžia. Jis taps realiu savivaldybės vadovu, personaliai atsakingas už visą savivaldybės ūkį. Jis turės prisiimti ne tik politinę atsakomybę už savivaldybės reikalus, bet ir personalinę atsakomybę už visas nesėkmes.

Aš tikiuosi, kad rinkėjai per likusį pusmetį įsigilins į esminius šio įstatymo pakeitimus ir supras, kad reikia rinkti ne pagal išvaizdą ir gražius pažadus jiems. O rinks tą, kuris praktiniais darbais įrodė, kad gali priimti tinkamus sprendimus ir operatyviai spręsti iškilusias problemas, kuris pasirengęs iš karto po rinkimų toliau tęsti pradėtus darbus“, sako Virginijus Andrius Bukauskas.

Savivaldos ir merų rinkimai vyks 2023 m. kovo mėnesį.

 LSDP pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė

Politinė reklama

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта