Socialinė parama mokiniams
Visagine 26 06 2019 1605 peržiūros

Socialinė parama mokiniams

Primename tėveliams, kad nuo liepos 1 d. prasideda prašymų dėl socialinės paramos mokiniams – paramos mokinio reikmenims įsigyti ir nemokamo maitinimo 2019–2020 mokslo metams – priėmimas. Prašymai priimami Visagino savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus 105 kab. Taip pat šeimos turi galimybę pateikti elektroninius prašymus tinklalapyje  http://www.spis.lt/. Prašymai nemokamam maitinimui priimami nuo liepos 1 d. iki mokslo metų pabaigos, o dėl paramos mokinio reikmenims įsigyti galima kreiptis iki spalio 5 d.

Kokią socialinę paramą gali gauti mokiniai? Priklausomai nuo gaunamų pajamų:

  1. Mokiniai turi teisę į nemokamą maitinimą ir į paramą mokinio reikmenims įsigyti, jeigu vidutinės pajamos vienam iš bendrai gyvenančių asmenų ar vienam gyvenančiam asmeniui (toliau vadinama – vidutinės pajamos vienam asmeniui) per mėnesį yra mažesnės kaip 1,5 valstybės remiamų pajamų  (toliau – VRP) dydžio (183 Eur); 
  2. Savivaldybės tarybos nustatytais atvejais, atsižvelgiant į bendrai gyvenančių asmenų ar vieno gyvenančio asmens gyvenimo sąlygas, mokiniai turi teisę į nemokamą maitinimą ir paramą mokinio reikmenims įsigyti,  jeigu vidutinės pajamos vienam asmeniui yra mažesnės kaip 2 VRP dydžiai (244 Eur).

Paramos mokinio reikmenims  suma vienam mokiniui per kalendorinius metus – 76 Eur.  

Bendrai gyvenantys asmenys ar vienas gyvenantis asmuo turi pateikti prašymą-paraišką socialinei paramai mokiniams gauti (pildoma vietoje) arba elektroniniu būdu, taip pat pateikti šiuos dokumentus:

  • asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą; 
  • pažymas apie pajamas (visų pajamas gaunančių bendrai gyvenančių asmenų ar vieno gyvenančio asmens 3 paskutinių mėnesių iki kreipimosi mėnesio arba kreipimosi mėnesio);
  • pagal aplinkybes – kitus reikiamus dokumentus.

Atkreipiame dėmesį, kad  skaičiuojant vidutines mėnesio pajamas (vertinant pajamas, kai skiriama socialinė parama mokinimas į bendrai gyvenančių asmenų arba vieno gyvenančio asmens pajamas neįskaitoma pagal darbo sutartį arba darbo santykiams prilygintų teisinių santykių pagrindu gautų pajamų, įskaitant dienpinigius, butpinigius, maistpinigius ir kitas pajamas (išskyrus asmenų iki 18 metų pajamas), dalis:

  • 15 procentų – bendrai gyvenantiems asmenims, neauginantiems vaikų (įvaikių), arba vienam gyvenančiam asmeniui;
  • 20 procentų – bendrai gyvenantiems asmenims, auginantiems vieną ar du vaikus (įvaikius);
  • 25 procentai – bendrai gyvenantiems asmenims, auginantiems tris ar daugiau vaikų (įvaikių);
  • 30 procentų – asmenims, vieniems auginantiems vieną ar du vaikus (įvaikius);
  • 35 procentai – asmenims, vieniems auginantiems tris ar daugiau vaikų (įvaikių).

Smulkesnę informaciją apie socialinę paramą mokiniams galite sužinoti paskambinę telefonu (8 386) 34 561.


Visagino savivaldybės administracijos informacija

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта