Sprendimą dėl skiepų nuo tymų priims šeimos gydytojas. Vakcinacija nebus masine
Visagine 12 12 2018 1231 peržiūros

Sprendimą dėl skiepų nuo tymų priims šeimos gydytojas. Vakcinacija nebus masine

Kaip anksčiau pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras, asmenims, kurie nežinojo savo skiepijimo duomenų arba buvo skiepyti tik viena MMR vakcinos doze, patariama kreiptis į gydytoją ir gauti vakciną.

Iš to galime daryti išvadą, kad bet kuris nežinantis gali būti vakcinuotas. Tačiau, pagal naujausią informaciją iš Visagino poliklinikos, o taip pat socialinės pagalbos skyriaus vedėjos Jolitos Zabulytės duomenis, tymų skiepai greičiausiai bus skiriami tik tiems, kas tiesiogiai bendravo su pacientu.

Turimi omeny tie žmonės, kurie turi sergančių artimųjų giminaičių. Bet kaip nustatyti, ar buvo kontaktas su ligoniais, jei, pavyzdžiui, jūs gyvenate tame pačiame name su šrilankietėmis ir naudojatės tuo pačiu liftu?

Pasak gydytojų, dauguma susirgusių tymais, tai drabužių fabriko darbuotojos, atvykusios iš Šri Lankos.

Kyla klausimai: ar skiepyti darbuotojai atvykstantys užsienio, kas tikrina į šalį atvykstančius darbuotojus dėl atliktų vakcinacijų, kokios užmirštos infekcijos mus dar aplankyti?

Tačiau, atrodo, kad šie klausimai nelabai rūpi įstaigoms, kurios yra atsakingos už užkrečiamas ligas, o tai pirmiausia yra Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Tikėtina, kad iš ten turėtų būti pateiktos rekomendacijos, kaip elgtis poliklinikoms ir ligoninėms, kad nebūtų platinama tymų infekcija, kuri plinta oru lašeliniu būdu. Kokių priemonių reikia imtis, kad net ne epidemijos, bet ligos protrūkio laikotarpio metu, užkrėsti ligoniai nevaikščiotų ligoninės koridoriais? Kaip turėtų būti izoliuojamas pacientas, kuriam įtariami tymai, jam atvykus į greitosios pagalbos priimamąjį iki to momento, kol jam nėra nurodoma vykti į infekcinių ligų skyrių kitame mieste? Tam, tikriausiai, turėtų būti aiškūs nurodymai.

Tačiau jokių rekomendacijų iš NVSC nėra, išskyrus apriboti bendravimą ir vėdinti patalpas. Vienintelis patarimas: Geriausia garantija yra vakcina (Visagine įtariamas tymų protrūkis).

Redakcijai nepavyko sužinoti Visagino gyventojams skirtų tymų vakcinų skaičiaus. NVSC Ignalinos departamentas nukreipė mus kreiptis į Visagino polikliniką. Poliklinikos direktoriaus pavaduotoja Jūratė Avdiukova pasiūlė nieko nerašyti apie vakcinaciją nuo tymų.

Daugelis gydytojų ir visuomenės sveikatos ekspertų tikisi, kad tymais susirgę asmenys persirgs ir šios infekcijos židinys išnyks.

Tačiau niekas nekreipia dėmesio į tai, kad pastaraisiais metais Lietuvoje, jei buvo aptinkami tymų atvejai, jie buvo atsitiktiniai - po vieną ar du susirgimus tame arba kitame rajone, o mūsų mieste susirgimas pasiekė visiškai skirtingą apimtį.

Remiantis redakcijos duomenimis (niekas mums nepateikė tikslių skaičių), Visagine buvo hospitalizuotas 15 žmonių ir vienam paskirtas ambulatorinis gydymas. Gruodžio 3 dienai., pasak J. Zabulytės, 8 žmonėms buvo patvirtina tymų diagnozę.

Prisiminkite, kad mes vis dar neturime vietos vyriausybės gydytojo, kuriam gali būti užduodami klausimai apie tai, kaip apsaugoti save nuo retų užkrečiamųjų ligų dabar ir ateityje.

Primename, kad mes vis dar neturime savo savivaldybėje gydytojo, kuriam gali būti užduodami klausimai apie tai, kaip apsaugoti save nuo retų užkrečiamųjų ligų dabar ir ateityje.

Ina Negoda

Vertė Lina Latyševa

news.tts.lt

Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas
Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas

Visagino mieste gyventojams pradedama teikti maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslauga

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта