Streikuojančių ugdymo įstaigų sąrašas išaugo iki 105, streiko šalininkai kviečiami į Vilnių
Lietuva ir Baltijos šalys 16 11 2018 996 peržiūros

Streikuojančių ugdymo įstaigų sąrašas išaugo iki 105, streiko šalininkai kviečiami į Vilnių

Streikuojančių ugdymo įstaigų sąrašas išaugo iki 105. Tikslų jų sąrašą skelbianti Švietimo darbuotojų profesinė sąjunga (LŠDPS) atkreipia dėmesį, kad Švietimo ir mokslo ministerija pripažįsta padarytas klaidas ir pradėjo dialogą, bet konkrečių sprendimų, kaip keisti situaciją, neįžvelgia.

„Kaip skelbiama, ministrė nori susitikti su streikuojančiais mokytojais ir išsiaiškinti problemas, todėl važinėja po Lietuvą. Mes siūlome visiems susirinkti Vilniuje į vieną vietą ir išgirsti, kuo mokytojai nepatenkinti“, - sako LŠDPS pirmininkas Andrius Navickas.

Kitą savaitę, ketvirtadienį, visus streikuojančius mokytojus ir norinčiuosius prisijungti prie streiko LŠDPS kviečia į susitikimą Vilniuje. Į jį pakviesta ir švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė.

ELTA primena, kad ketvirtadienį Švietimo ir mokslo ministerija paskelbė tobulinsianti etatinio mokytojų darbo apmokėjimo modelį, atsižvelgdama į švietimo bendruomenės siūlymus.

ŠMM vykusiame Etatinio mokytojų darbo apmokėjimo koordinavimo darbo grupės posėdyje dalyvavo savivaldybių, profesinių sąjungų atstovai, taip pat mokytojai, mokyklų vadovai, mokytojų asociacijos.

Kaip sakė švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė, negalime tikėtis, kad dešimtmetį brendęs tokio dydžio pokytis būtų įgyvendintas be kylančių klausimų. 

„Turime atidžiai pasižiūrėti, kas neveikia, galbūt nepakankamai aiškus etatinio aprašas. Sutarkime, ką ir kaip tikslinti. Pokyčio įgyvendinimo sėkmė priklauso nuo mūsų visų, nes švietimo sistema daugiapakopė, dalyvauja savivaldybės, mokyklos. Kai kurios švietimo įstaigos etatinio įvedimo klausimus išsprendė per pirmą mėnesį, kitos uždelsė, gal buvo ir nenoro. Geras grupės narių siūlymas keistis gerąja patirtimi, padėti vieni kitiems“, - grupės posėdyje kalbėjo ministrė.

Švietimo ir mokslo ministerijos duomenimis, penktadienį streikavo 36 ugdymo įstaigos. 

ELTA primena, kad neterminuotas švietimo darbuotojų streikas prasidėjo pirmadienį, lapkričio 12 dieną, 5 mokyklų pedagogų streiku. Savaitės pabaigoje sprendimą streikuoti buvo pareiškusios jau 105 ugdymo įstaigos.

ELTA

Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita
Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita

Pagal reglamentą kiekvienas savivaldybės Tarybos narys kartą per metus turi atsiskaityti apie savo nuveiktą darbą gyventojams

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта