Su UAB „Intersurgical“ pasirašyta sutartis dėl žemės nuomos išmaniajame parke
Visagine 20 11 2018 1256 peržiūros

Su UAB „Intersurgical“ pasirašyta sutartis dėl žemės nuomos išmaniajame parke

Šią savaitę Visagino savivaldybė ir UAB „Intersurgical pasirašė žemės nuomos išmaniajame parke sutartį -, pranešė savivaldybės administracijos direktorius Sergejus Mickevičius.

Nuomos sutartis buvo pasirašyta 99 metams, tačiau tam, kad tai būtų įgyvendinta, teko atlikti nemažai reikalingų biurokratinių procedūrų.

Primename, kad išmaniojo parko žemė yra valstybinė nuosavybė, o siekiant, kad savivaldybė galėtų ją valdyti, prireikė prašyti vyriausybės suteikti „patikėjimo teisę naudotis išmaniojo parko žeme.

Po „patikėjimo teisės įsigijimo savivaldybė gavo galimybę išnuomoti žemę investuotojams. Tačiau tam, kad UAB „Intersurgical gautų žemės sklypą išmaniajame parke be konkurso, reikėjo pripažinti medicinos gaminių gamyklos statybas kaip regioninės svarbos projektą. Pirmiausia, sprendimą priėmė Visagino taryba, o vėliau - Utenos rajono taryba.

Be to, išmaniojo parko teritoriją buvo būtina padalinti į dvi dalis - gamyklos statyboms ir administraciniam pastatui. Tam buvo reikalaujami sklypų registracija Valstybiniame registre ir atitinkamas Visagino tarybos sprendimas.

Kartu su visų dokumentų tvarkymu buvo atliekami darbai išmaniojo parko teritorijoje, kur buvo paruošiama statybų aikštė pagal investuotojo reikalavimus. Šią savaitę išmaniajame parke atliekami paskutiniai aikštės lyginimo darbą, t.y.

Taigi, žemės nuomos sutartis pasirašyta, statybų vieta yra paruošta, todėl netrukus prasidės medicinos gaminių gamyklos statybos.

Ina Negoda

Vertė Lina Latyševa

news.tts.lt

Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo
Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo

Visagino savivaldybės administracijos teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus informacija

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта