Sulaukęs 85 metų amžiaus mirė aukštosios mados dizaineris K. Lagerfeldas
Pasaulyje 19 02 2019 1057 peržiūros

Sulaukęs 85 metų amžiaus mirė aukštosios mados dizaineris K. Lagerfeldas

Būdamas 85 metų amžiaus mirė Vokietijoje gimęs, visame pasaulyje pripažintas aukštosios mados dizaineris Karlas Lagerfeldas, skelbė Prancūzijos žiniasklaida.

Garsaus drabužių dizainerio, ilgamečio mados namų „Chanel“ kūrybos direktoriaus K. Lagerfeldo sveikata jau kurį laiką buvo prasta. Sausį jis nedalyvavo „Chanel“ kolekcijos pristatyme ir praleido daug kitų mados šou. Tai buvo pirmas kartas per kelis dešimtmečius, kai garsusis aukštosios mados dizaineris K. Lagerfeldas nepasirodė savo kolekcijos pristatyme.

Prancūzijos tinklalapis „Pure People“ skelbė, kad K. Lagerfeldas antradienio rytą mirė Paryžiaus ligoninėje, į kurią buvo paguldytas dieną anksčiau.

K. Lagerfeldas taip pat buvo žinomas dėl kandaus savo liežuvio. 2012 metais dizaineris apie britų dainininkę Adelę sakė: „Ji šiek tiek per stora, bet ji turi gražų veidą ir dievišką balsą.„

Po 2011 metais įvykusių karališkųjų Kembridžo kunigaikštienės ir kunigaikščio vestuvių K. Lagerfeldas apie kunigaikštienę Kate sakė, kad ji „turi gražų siluetą“, bet jos sesuo Pippa Middleton „kamuojasi“. „Man nepatinka sesers veidas. Ji turėtų rodyti tik savo nugarą“, - sakė K. Lagerfeldas. 

Kalbėdamas apie Rusiją, dizaineris yra pasakęs: „Jeigu aš būčiau moteris Rusijoje, būčiau lesbietė, nes vyrai labai bjaurūs.„

1933 metais Vokietijoje Karlo Otto Lagerfeldto vardu gimęs dizaineris pasikeitė pavardę į Lagerfeldas. 

Būdamas paauglys jis emigravo į Paryžių ir tapo dizainerio Pierre'o Balmaino asistentu, paskui dirbo su mados namais „Fendi“ ir „Chloe“, tačiau geriausiai jis žinomas dėl bendradarbiavimo su „Chanel“.

K. Lagerfeldas taip pat garsėjo savitu savo įvaizdžiu vyresniame amžiuje: jis vilkėjo juodus kostiumus, plaukus susirišdavo į uodegą ir dėvėjo tamsius akinius nuo saulės. 

„Aš lyg savo paties karikatūra, man tai patinka“, - taip apie savo įvaizdį sakė dizaineris.

ELTA

Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita
Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita

Pagal reglamentą kiekvienas savivaldybės Tarybos narys kartą per metus turi atsiskaityti apie savo nuveiktą darbą gyventojams

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта